Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4378122 www.bgdnes.bg

АЗ СЪМ МИС ХИТЛЕР!

Мацки от бившия Съветски съюз се борят за титлата "Мис Хитлер" в шокиращ интернет конкурс, организиран в руската социална мрежа ВКонтакте.

Близо 30 девойки от Русия, Украйна и Беларус участват със свои снимки в необичайната надпревара, обявена от страница на рускоговорещи неонацисти. Конкурсът официално се нарича "Мис Остланд 2014" и по думите на инициаторите трябва да избере най-красивата дама от някогашните източни територии на Третия райх.

Реклама


Освен атрактивните си фотографии хубавиците трябва да обяснят и с няколко думи защо харесват Райха и почитат Адолф Хитлер. Световни издания като "Дейли мейл" и "Ню Йорк пост" от няколко дни цитират втрисащите обяснения на девойчетата. Катя Шкредова от беларуския град Могилев например позира с нацистка фуражка и казва, че "боготвори фюрера, защото той експериментирал върху хора". Ирина Нагребецка от Киев пише: "Никога да не забравяме Адолф! Той е нашата вечна раса, даде ни вечен живот". Според Екатерина Скробот от руския град Уляновск фашисткият вожд е "най-великата личност на столетието, политически деятел, изпълнил всичките си обещания". Девойката добавя, че националсоциалистическата идеология лежи в основата на нейното възпитание и светоглед.

Изборът на наци миската минава през два тура. Първият кръг ще отсее 20-30% от участничките на базата на броя събрани лайкове. А във втория тур ще гласуват само членовете на онлайн обществото "Адолф Хитлер". Според обявата победителката ще получи рунически амулет от скъпоценен камък, напълно в стилистиката на СС и нацистката митология. Тя ще вземе и статуетка на фюрера, викингски календар и нашивка отново със свастики.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама