Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/3195003 www.bgdnes.bg

Интересни факти, свързани със секса!

1. Повече домакинска работа, по-малко секс?

Според изследване, публикувано в списание American Sociological Review, домакинската работа определено не действа като афродизиак и не стимулира желанието за забавление в леглото. Учените установили, че мъжете, които се заемат с някои „женски" домакински задължения, правят по-рядко секс, отколкото останалите. Въпреки това други изследвания показват, че хората в равни партньорства са по-щастливи.

2. След раждане жените изчакват.

Обикновено лекарите съветват родилите жени да правят секс най-рано след шест седмици след появата на бебето. Повечето дами обаче изчакват по-дълго време. 65% от новите майки са правили секс два месеца след раждането.

Реклама

3. Бащите също се влияят от раждането.

След появата на малкия наследник мъжете също имат своите спадове и върхове, що се отнася до секса. Най-вече нежеланието за секс се диктува от умората, стреса и разбира се, бебето. Оказва се, фактори като кърмене и вагинално кървене не са толкова важни за бащите.

4. Сексът като лекарство срещу главоболие.

Болките в главата са може би едно от най-разпространените извинения, с които партньорът (най-често жената) иска да избегне секса. Според проучване, публикувано в списание Cephalalgia обаче, една трета от страдащите от мигрена изпитват облекчение, след като са се отдали на страстни забавления в леглото.

5. Прилепите правят орален секс.

Вид прилепи, наречени индийски летящи лисици (Pteropus giganteus), също проявяват креативност, що се отнася до секса. Мъжките прилепи правят орален секс на женските преди проникване, пише списание PLoS ONE. Смята се, че по този начин се увеличават шансовете за зачеване. Друг интересен факт за прилепите е, че могат да премахват сперма от своите „конкуренти".

6. Сексът като упражнение?

Докато правят секс, всяка една минута мъжете изгарят по 4,2 калории, а жените - 3,1 калории. Казано с други думи сексът е по-ефективен от една разходка, но не толкова добър, колкото джогинга. Със сигурност не трябва да разчитате на секса като единствена тренировка, но определено го приемайте като нещо допълващо.

7. Сексът за една нощ не води до оргазъм при жените (в повечето случаи).

Тръпката от подобно изживяване може да бъде много по-голяма, но въпреки това достигането на връхната точка е по-вероятно, ако жената прави секс с един и същи мъж повече пъти. Шансовете една дама да достигне до оргазъм нарастват два пъти, когато тя е сериозно обвързана. Това се дължи на простия факт, че партньорът ѝ знае какво ѝ харесва и как да задоволи нейните нужди.

8. По какъв начин хормоните влияят на секса?

Скорошно изследване показва, че необвързаните жени имат най-голямо желание за секс около овулацията си, докато обвързаните жени не са непременно толкова силно повлияни от хормоналните промени в телата си.

 

Реклама
Реклама
Реклама