Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/3110172 www.bgdnes.bg

Писмо до моето 16-годишно „Аз”

Ако можехте да напишете писмо до себе си, когато сте на 16, какво бихте си казали? Такъв въпрос бил зададен на 75 знаменитости – писатели, актьори, музиканти и спортисти. Отговорите им били събрани в книгата „Скъпи, аз: Писмо до мен, когато съм на 16”

На нейните страници по-възрастните „аз” дават на по-младото си минало остроумни, интимни и мъдри съвети как да постъпват в живота, какво да очакват и от какво да се пазят. Идеята се оказала толкова завладяваща, че събрала хиляди последователи от цял свят, които започнали да пишат писма сами на себе си. Ето някои от най-завладяващите послания.

Реклама

 

 

Писмото на Стивън Кинг

Скъпи, аз,

Пиша ти през 2010 година, когато вече съм на 62, за да ти дам само един съвет: стой далеч от наркотиците.
Ти си много талантлив и можеш да направиш много хора щастливи със своите истории, но за съжаление, си и потенциален наркоман. Ако не обърнеш внимание на това писмо и не се промениш, за цяло едно десетилетие – от 30 до 40 години – ще затънеш в мрак, ще разочароваш много хора и няма да можеш да се радваш на собствените си успехи. Ти, също така, на няколко пъти ще бъдеш на крачка от смъртта. Направи си услуга и се постарай да живееш в един по-светъл свят. Помни, че съпротивата на изкушението, както и любовта, ще направят сърцето ти по-чисто.
Остани чист!

 

Реклама

Писмото на Ема Томпсън:

Скъпа Ем,

Разбирам, че си млада, влюбена и мислиш, че възрастните не са в състояние да кажат нещо адекватно, но доколкото аз – това си ти, ние, мисля, че си струва да ме послушаш.

2 важни неща, когато си на 16:
1. Никога, никога, никога не се подлагай на диета. Знам колко е ужасно да седиш в кафенето и да избираш между йогурт и глътка свеж въздух, когато всъщност ти се яде чипс и прочие. Не го преживявай. Яж редовно, избягвай излишните вълнения и не се подлагай на диета. Ти, така или иначе, ще си останеш същия размер, затова, зарежи тая работа, момиче, още сега. Повярвай и плюй на всичко. Просто бъди себе си и живей с това – щ си спестиш сума ти време и енергия. И ще бъдеш много по-щастлива.
2. Когато той ти каже, че не те обича, повярвай му. Не те обича. Това е всичко. Останалите, извършени от теб грешки не бих заменила за цялото злато на света.

С обич: Ем

 

Писмото на Джилиан Андерсън

Скъпа Джили,
Ти си абсолютно и напълно зависима от себе си. Ако прекарваш една четвърт от времето си в мисъл за другите, вместо да ненавиждаш бедрата си, твоята удовлетвореност и самооценка рязко ще нараснат. Едно нещо осъзнах твърде късно: можеш да се харесваш повече, само ако вършиш достойни дела. Затова и те записах да строиш жилища за бездомни през следващата ти лятна ваканция. Рождество ще прекараш, помагайки в приют за жени, жертви на домашно насилие, а на Пасха, ще четеш книги на дечица в педиатричното отделение на онкологичната болница.
И да, скъпа, разширявай своите хоризонти, твоят свят е по-голям от черупката на мида, в която те затваря ниската ти самооценка. Обичай себе си, мисли за другите и бъди благодарна. Обичам те, вярвам теб, уважавам те.
Аз. Ти. Ние.

P.S. Следвай мечтите си, а не гаджетата си.

 

Писмото на Алис Купър:

"Лесните" момичета са възхитителни само през първите пет минути... Обърни внимание, колко добре изглеждат някои момичета в църквата. Тогава ще получиш най-доброто от двата свята.

P.S. „The Yardbirds” са на върха.

P.P.S. Мисля, че нещата с кафето ще се получат, кръсти го обаче Star.

Реклама
Реклама
Реклама