Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/2896874 www.bgdnes.bg

На какво ни научи Disney

1.Лисицата и хрътката – хората са различни и това е ужасно

Реклама

Животните от „Лисицата и хрътката“ (The Fox and the Hound) трябваше да ни покажат, че макар всички да сме различни, пак можем да се разбираме.

 2.Спящата красавица – ако мъж те спаси, вече му принадлежиш

Още една анимация, опитваща се да ни убеди, че няма нищо по-силно от истинската любов. На практика обаче, „Спящата красавица“ (Sleeping Beauty) показа, че притече ли ви се мъж на помощ, той е вашият бъдещ съпруг.

3.Малката русалка – малка сделчица с Дявола не е навредила на никой

Нищо не може да спре истинската любов! Това научихме от „Малката русалка“ (The Little Mermaid), нали? Всъщност, анимацията по-скоро ни показа, че малък компромис със злото не е проблем, стига накрая всичко да свърши добре..

4.Красавицата и звярът – само защото е насилник, не означава, че не е добър

Реклама

Според нас, „Красавицата и звярът“ (Beauty and the Beast) се опита да ни научи, че трябва да третираме останалите така, както искаме да се отнасят с нас. Вместо това обаче успя да ни покаже, че въпреки грубата си външност, мъжът ви може да крие любящо сърце, което умира да сподели с вас.

 5.Парижката Света Богородица – грозният никога не получава момичето

Никога не съдете книгата по корицата й! Според повечето хора, това е поуката от „Парижката Света Богородица“ (The Hunchback of Notre Dame). Според нас обаче, анимацията ясно ни показа, че грозните мъже никога не получават момичето, дори да са отдадени и страхотни. Просто такъв е животът.

6.Цар лъв – за да преуспееш, понякога трябва да умрат хора

Предполага се, че поуката от „Цар лъв“ (The Lion King) е, че всички имаме отговорности, които не можем да игнорираме. Също така, че не трябва да се доверяваме на зловещия си чичо.

7. Пепеляшка – ако бездействаш, мечтите ти все някога ще се сбъднат

Всички знаем за какво става въпрос в „Пепеляшка“ (Cinderella), нали? Анимацията би трябвало да ни показва, че мечтите се сбъдват. В действителност обаче показва, че след известно време вселената на практика започва да ти дава всичко просто така.

Реклама
Реклама
Реклама