Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/2764152 www.bgdnes.bg

Стефан Софиянски: Алиса ме предупреди, че Костов и Царя са потайни, неискрени

"31 години сме заедно с Алиса. Тя ме познава най-добре, добър психолог е и ме е предпазвала от много мними "приятели". И разминаванията ми с Иван Костов, и разминаванията с Царя, тя ги усети. Още в първия момент, когато се видяхме, тя ме предупреди - тези хора са потайни, неискрени", това сподели бившият столичен кмет Стефан Софиянски, който днес празнува своя имен ден, пред Нова телевизия.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Реклама

Софиянски сподели, че двамата с Алиса имали намерение да емигрират в началото на 90-те години. "Знам езици, подадох документи за Австралия и Южна Африка. От Австралия дори получих писмо. Тогава седнахме с Алиса. Погледнахме се и си казахме - ами накъде ще вървим с тези две деца? И тогава сложихме точка на тази "авантюра". Малко по-късно започнах да се занимавам с политика", разказа Софиянски, като подчерта, че никога не е съжалявал за това решение и че работата му като столичен кмет му е донесла много удовлетворение и житейски опит.

Бившият кмет на София сподели, че неговата голяма слабост е внукът му Стефан и разказа, че винаги мечтаел за син - Митко. "Първият Митко стана Елена, вторият Митко стана Ива, третият Митко стана Димана. И тогава решихме да спрем", каза шеговито Софиянски.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама