Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/2761718 www.bgdnes.bg

Какво да ( не ) правим на 1-ви Януари

''Нова година-нов късмет'' са казали прабабите ни.Но за да бъде късметът ''привикан'' са ни завещали и куп поверия,към които да се придържаме.А именно :

Първият, прекрачил прага:

 Идеалният вариант е мъж,висок,с тъмна коса,носещ малки подаръци.Ако жена първа влезе в дома ви, това ще е катастрофа, затова не я допускайте близо до прага си, докато не го прекрачи мъж.
Първият влизащ трябва да почука и да бъде пуснат вътре, вместо безцеремонно да използва ключ, дори да живее в този дом. След като поздрави обитателите на къщата и остави малките подаръци, които е донесъл, този човек трябва да прекоси къщата и да излезе през врата, различна от тази, през която е влезнал. Никой не трябва да напуска помещението, в което е, преди да е дошъл този човек – първото движение из цялата къща трябва да направи той.
Първите влизащи не трябва да са кривогледи, да имат плоски стъпала или вежди, събиращи се по средата.
Нищо не пречи съобразителният домакин да помоли подходящ човек да застане пред прага му, малко преди настъпването на новата година, за да си осигури по този начин сигурен късмет.
Ако за целта е вербуван някой от празнуващите, обяснете му колко е важно тихичко да напусне дома точно преди заветния час.

 Нищо да не излиза от дома:

Дори боклукът, не трябва да напуска дома през първия ден на новата година. Ако ще подарявате нещо през този ден, оставете го в колата предната вечер.
Някои омекотяват това правило, като казват, че е позволено нещо да се изнася от дома, само ако преди това друго е внесено.


Храна: Разпространено вярване е, че през първият ден на годината не трябва да се яде пиле или пуйка, тъй като празнуващите се обричат като птиците да се ровят в мръсотията, търсейки храна през годината, т.е. да бъдат бедни.

Работа:Направете нещо, и то успешно, свързано с работата си през първия ден на новата година, дори да сте далеч от работното си място. Нека обаче е нещо малко, защото да се заемате със сериозен проект в този ден носи лош късмет.

Нови дрехи:Носенето на нещо ново през първия ден на годината увеличава шанса за просперитет.

Пари:
Не давайте пари и други ценн вещи назаем през първия ден, защото това ви гарантира, че ще го правите през цялата година.

Чупене: 
Счупването на някоя вещ ще доведе разрухата в дома ви през новата година, затова бъдете внимателни. Плаченето на този ден също не е препоръчително, защото ще определи тъжен тон на следващите 12 месеца.

Вдигане на шум: 
Бъдете колкото се може по-шумни в полунощ. Така не само празникът ще бъде по-вълнуващ, но и ще изгоните Дявола и злите духове, които се боят от шума, затова бъдете старателни в това!

Родени на 1 януари: 
Бебетата, родени на този ден винаги ще имат късмета на своя страна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама