Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/2512997 www.bgdnes.bg

Храна за смелчаци - ГАЛЕРИЯ

Галерията не е подходяща за хора със слаб стомах!

 

Санакджи - Този южнокорейски деликатес представлява нарязан на парченца жив октопод. Ако се осмелите да си го поръчате, ще трябва да се преборите първо с тихия бунт на стомашно-чревния си тракт, и второ, с шаващите по ръба на  чинията ви пипалца. Подправете го със сусамово олио и внимавайте като преглъщате, защото вендузите по пипалцата могат да ви задавят.

Фугу - Друга опасна част от арсенала на азиатската кухня. Фугу е японското име на рибата-таралеж, която е смъртоносно отровна и може да убие човек, ако не бъде приготвена правилно.

Реклама

Гигантска жаба-бик - Жабешките бутчета са популярен деликатес от френската кухня, но какво мислите за хапване на цяла жаба? В Намибия явно нямат нищо против, защото там консумацията на гигантска жаба-бик се смята за изтънчено чревоудоничество. Въпреки че повечето от нейните токсични органи не се ядат, фактът, че кожата й е отровна, я прави опасна за хапване. И все пак жабата-бик е безопасна, ако се улови и приготви по време на дъждовния сезон. Ако все пак ви се случи да я ядете преди сезона, може да получите внезапна бъбречна недостатъчност или цистит.

Магарешки и овчи гениталии - Ако искате да вкусите нещо наистина алтернативно, може да посетите Гуо Ли Джуанг за някои наистина странни деликатеси. Тази китайска компания притежава няколко ресторанта в Пекин, специализирани в приготвянето на ястия от половите органи на мъжки животни, включително магарешки, говежди и овчи… Много от гозбите носят поетични имена като например „Същността на Златния Буда“… Китайците вярват, че консумирането на тези части от тялото предпазва от редица заболявания.

Печени морски свинчета - В много страни морските свинчета са просто домашни любимци, но в Перу те са национален деликатес. Особено популярно в Андите, морското свинче се пече и сервира в чиния, известна като „cuy chactado“.

Пържени паяци - Прекарайте известно време в Камбоджа и вероятно ще получите шанса да опитате пържени паяци. Този деликатес е особено популярен в Скуон, град на около 80 километра северно от столицата Пном-Пен, а паяците се отглеждат в специално подземни дупки преди да поцвърчат в нагорещеното олио. Сервирани с чесън и сол, паяците се пържат, докато им се втвърдят крачетата. Коремната част е мека и се състои от яйца, органи и екскременти. И докато повечето хора избират да не опитват от тази част, други я смятат за деликатес. Ястието се яде не само заради вкусовите му качества, но местните смятат, че то има много лечебни свойства и помага за облекчаване на астма, боли в гърба и други болежки.

Змийско вино - Ако си търсите питие, което да пасва на нетрадиоционната храна в чинията ви, виното от змии е идеално за целта. Тази алкохолна напитка не само съдържа кръв от змия, но се бутилира с все влечугото вътре. Обикновено се използват отровни змии, без да е оставена отрова в месото им, но в някои случаи нарочно се оставя определено количество отрова, за придобиване на специфичен вкус. Смята се, че нестандартното питие, в чиято основа е оризовото вино,  лекува косопад и късогледство, а освен  това помага и за потентността.

 

Реклама
Реклама
Реклама