Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/2369381 www.bgdnes.bg

Вижте 7 невероятни лего скулптури

Ако мислите, че „Лего" е забавление за малки деца или е използвано за запълване на свободното време от възрастните, то грешите. Всъщност малките пластмасови блокчета са се превърнали в сериозен претендент за нова художествена среда, съобщава изданието Хъфингтън Поуст. Вече са налице и педантично изработени скулптури, които доказват това твърдение.

Лего художникът Майк Дойл, който е сглобил извънземен град от 200 000 блокчета, е съставил масивен сборник с най-добрите произведения от „Лего", които светът може да предложи. Дойл е избрал над 400 снимки от 70 художника, които той намира достойни за славата на Lego. Те варират от технически точна реплика на музикален плот на DJ, през портрет на Уилиам Шекспир, до портрет на дядо, хванат под душа. В книгата са поместени още много спиращи дъха шедьоври, показващи, че дори и най-скромните и малки елементи могат да доведат до великолепни резултати.

Ако никога не сте си представяли, че ще бъдете развълнувани от подобен вид изкуство, предлагаме ви да проверите отново. Ето и седем от Лего произведенията на изкуството, които ще ви оставят безмълвни.

           

Реклама
Реклама
Реклама