Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/2353979 www.bgdnes.bg

Роб, катеричката сираче (ГАЛЕРИЯ)

Това е историята на Роб - катериче сираче от Шри Ланка, изоставено от своята майка. 

Режисьорът Пол Уилямс, който работи за BBC Wildlife, намерил Роб, докато се разхождал в гората. Първоначално той помислил, че бебето е мъртво, но после забелязал признаци на живот. Пол затоплил малкото и го оставил близо до едно дърво, надявайки се майка му да го открие. Когато обаче на сутринта се върнал да провери, катеричето все още стояло самичко. Не е ясно защо майка му го е оставила, но най-вероятно тя самата е станала жертва на хищник.

Тогава Уилямс извикал "тежката артилерия". Неговите колеги от екипа на BBC Natural History film, със своята високотехнологична оптична техника, претърсили дърветата за гнезда на катерици. След като такива не били открити, Роб станал част от филмовия екип.

За да помогне на катеричето да възвърне силите си, Уилямс го хранил със спринцовка със специална формула. Този вид катерици се хранят от майките си до 10 седмична възраст. Това е и причината Роб да се привърже толкова към филмовия екип, който му осигурявал храна и уютно място за спане. Въпреки всичко обаче Пол се сбогувал с малкия сладур и се завърнал във Великобритания, оставяйки Роб в първокласен бизнес хотел в Шри Ланка, където той да бъде обгрижван, докато е готов да бъде пуснат на свобода.  

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама