Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/2289972 www.bgdnes.bg

Зеленчуци-рекордьори (ГАЛЕРИЯ)

Тази седмица стана ясно, че победител в конкурса за най-голяма зелка на панаира в Палмър, Аляска, е 10-годишният Киван Динкел, който е отгледал зелка с тегло 42 килограма. Малкият е спечелил награда от 2000 долара. От организационния комитет съобщават, че за 18-те години откакто се провежда конкурса за първи път победител в него е дете.

Конкурсите за гигантски зеленчуци са много популярни напоследък. В тях взимат участие както любители градинари така и земеделски производители, отглеждащи гиганти и продаващи семената им. Представяме ви 7 зеленчука - шампиони от различни страни.

Реклама

Киван Динкел и неговата гигантска зелка на име Боб.

Питър Глейзбрук от Великобритания е известен сред почитателите на гигантските насаждения. С този лук с тегло 8,16 кг. през 2012 г. Питър чупи собствения си световен рекорд.

Нисан Тамир от Омер, Израел, показва репички, всяка от които тежи 10 кг.

И тази тиква е победител от панаира в Аляска през 2011 година. Нейното тегло е 584 килограма.

Тази тиквичка е победител в ежегодния панаир в Хероугейт, Великобритания през 2012 г. и също е производство на Питър Глейзбрук. Зеленчукът, който тежи 54,3 кг. държи над главата си тежкоатлетът Джонатан Уолкър.

Иан Нийл от Нюпорт, Южен Уелс, през 2011 г. постави рекорд за най-голямо цвекло. Този екземпляр тежи 38,92 килограма.

Антонио Мартоне позира с домат с тегло от 450 грама и диаметър 38 см. Този гигант е пораснал от семе, изпратено на Антонио от семейството му от Неапол.

Реклама
Реклама
Реклама