Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/2212450 www.bgdnes.bg

Дай пет!

Макар да са на няколко часа, малките пандички се радват на живота под светлините на прожекторите, заигравайки се с камерите.

Британският сайт „Дейли Мейл" публикува снимки на две бебета от вида, които буквално са вдигнали ръцете си, сякаш чакат прегръдка или пък правят мексиканска вълна.
Юан Зай е представител на големите панди. Родена е в зоопарка в Тайпей, Тайван. Нейни майка и баща са Юан Юан и Туан Туан, които са били подарени на страната от Китай през 2008 година. Тя е първото новородено от този вид в тайванския зоопарк, така че група ветеринари полагат специални грижи за бебето : измерване на температурата след всяко хранене, следене на теглото и други.

Мъжкото бебче Къш е от рода червени панди и е първото новородено от този вид в шотландски зоопарк. Родителите му са Кити и Кевин.

 

Когато се родят, червените пандички са напълно слепи, разчитайки изцяло на майка си. Заради тяхната чувствителност, Къш и родителите му ще са извън показ следващите няколко седмици. При първа възможност обаче посетителите на зоопарка ще могат да се порадват на малкото сладурче.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама