Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/2053113 www.bgdnes.bg

Най-шантавите колекции

Тези хора са се посветили на своето хоби - колекционирането.

 

От 2003 г. насам китайския колекционер Ванг Гуохуа събира цигарени кутии, някои от които държи в стаята си в Ханчджоу, провинция Чжедзян. Колекцията се състои от 30 000 цигарени кутии от 100 различни марки от 10 държави.

Фермерът Хайнрих Кат показва малка част от неговите 20 000 халби за бира в Куксхаване. Той не пие бира, но събира чашите от 1997 г. Насам. Брат му Хайнрих пък събира реплики на часовници, но колекцията му все още е далеч от тази на брат му.

Реклама

Димитрис Пистиолас от Атина притежава най-голямата колекция от видео камери - общо 937 различни модела.

Колекцията Покемони на Лиза Кортни влиза в Книгата на Гинес. Тя притежава 12 113 играчки.

Мазето на Рон Худ, който живее в Луистън, Мейн, е превърнато в музей за неговата колекция от автомати за бонбони PEZ. Въпреки че притежава повече от 3000 модела, той все още намира колекцията си за малка.

Въпреки че колекцията от гумени патета на Вали Хюмер не е най-голямата в света, в нея няма нито един повтарящ се модел. Тя наброява 2469 играчки и само няколкостотин патета делят Вали от световния рекорд, който се държи от една жена в Калифорния.

Книгата на Гинес признава колекцията от сови на Пам Баркър от Лийдс за най-голямата в света. Тя наброява 18000 сови.


Мери Ан Сел от Синсинати притежава колекция от 40 000 филмчета View-Master.

Ключодържател, купен във Виетнам (където служи като артилерист на хеликоптер), е първият в огромната колекция на 41-годишният Рон Тайлър.

Колекцията от фигурки на Дядо Коледа на Шарън Баджил е толкова голяма (6000 бройки), че й отнема цели 3 седмици, за да я подреди.

Реклама
Реклама
Реклама