Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/2002011 www.bgdnes.bg

Топ 10: Най-абсурдните модни приумици от миналото

Може би, докато гледате изчанчените приумици на съвременните дизайнери (особено що се отнася до висшата мода), си мислите: "Накъде върви светът? Тъй като вече сме виждали всичко, само се чудят каква простотия да измислят, за да ни привлекат вниманието!" А може би по-скоро се радвате на нововъведенията от последните години. И проклинате някои тенденции от миналото, които винаги сте смятали за ужасни, но те упорито продължават да се връщат на дневен ред.
И двата случая, не сте съвесем прави. Първо, историята на модата познава хрумвания, които не са по-малко кичозни или екстравагантни от сегашните. Второ, някогашните ценители можеха да издигнат в култ, да ни завещаят во веки веков много по-страшни неща от хавайските ризи.
Какво може да бъде по-страшно от хавайските ризи? Разбираме въпроса ви. Но все пак, съгласете се с нас - всичко, което ще видите в тази статия, е още по-ужасяващо.


1. Бански като памперс
Иска ни се да видим някоя родна кандидатка за "Мис Плеймейт" да се появи на конкурса с такова костюмче! Като изключим този копнеж обаче, сигурни сме, че нито една от нашите читателки не би харесала показания аутфит.

Реклама


2. Плетена булчинска рокля
Идвате от Северния полюс и държите сватбата ви да се състои точно там, в някое луксозно иглу? В такъв случай, ви позволяваме да изберете този тоалет на Ив Сен Лоран от 60-те на миналия век. Но при никакви други положения не го правете - според нас това е аутфит, подходящ единствено за промоутър на Durex!


3. Очила като мигли
Радваме се, че на мода се връщат слънчевите очила във всевъзможни винтидж стилове - "котешкото око", например. Този ужасен модел на прочутата известната дизайнерка Елза Шиапарели обаче никога няма да получи достъп до лицето ни.


4. Костюм с наденички
Прочутата рокля от месо на Лейди Гага пасти да яде... Или по-скоро наденички! Тоалетът от снимката е бил действително е бил използван на конкурс за Мис нещо си. Не разполагаме с повече информация по въпроса, но пък имаме вътрешното усещане, че точно тази участничка не е спечелила.

5. Шапка за плуване, покриваща цялото лице
Идеят й е да пази плувкинята от опасните слънчеви лъчи. Е, добре, жените обичаме да взимаме предпазни мерки срещу вредните влияния, но все пак това не означава да заприличаме на Ханибал Лектър от "Мълчанието на агнетата".

6. Корсет, широк едва 40 см
За разлика от останалите показани тук предложения, това не е просто грозно. То цели трайно да деформира физиката по някакъв извратен начин. Появило се е във времето, в моето неестествено тънката талия е била модерна и момичетата са носели спиращи въздуха корсети по 12 часа на ден, опитвайки се да променят тялото си.

Реклама

7. Рокля с въртележка
Кoму е нужно това?

8. Пластмасов сутиен
Измислен е през 1943 година. Целта му е да се използва като "каска", която да предпазва гърдите на жените, ангажирани с работа във военни условия.

9. Далматински костюмчета
Това е животинският вариант на изпъстрената с флорални мотиви хавайска ризка - изглежда също толкова кичозно.

10. Шапка с ферма
Достоен завършек на днешната ни класация е този аксесоар, който ни кара да запеем добрата стара песничка от уроците по английски: "Old MacDonald Had a Farm".

Реклама
Реклама
Реклама