Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/1833559 www.bgdnes.bg

Жените зад волана псуват като каруцарки

 

Дебатът дали жените са по-добри шофьори от мъжете вероятно скоро няма да намери ясен отговор. Но в една област зад волана представителките на нежния пол категорично изпреварват колегите си мъже. Ново изследване установи, че дамите псуват повече на пътя. Изследователи открили, че 48% от жените използват неприлични думи, докато шофират, спрямо 40% от мъжете.


Една трета от представителките на нежния пол заявили, че псуват, когато друг шофьор им пресече пътя, спрямо малко над 25% от мъжете. Шофьорите, използващи сателитни навигационни устройства, наблягат най-много на неприличните думи. Устройствата опъват нервите и дразнят водачите, като 55% от хората, които ги използват, псуват, докато са на пътя.

Реклама

Изследването, в което участвали 2013 автомобилисти, установило още, че най-много псувни предизвикват преминаването на кръстовище, без да се остави достатъчно разстояние, както и шофьорите, които не дават знак, и които използват мобилния си телефон, докато карат.

Единственото, което дразни мъжете повече от жените, е когато автомобилист използва лентата за изпреварване, без да изпреварва. 15% от представителите на силния пол спрямо 7% от дамите признават, че това ги кара да ругаят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама