Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/1818862 www.bgdnes.bg

18 тона уиски заминаха в канала (Алкохолен гаф)

Почитателите на марковата пиячка в Шотландия са в траур.
Мърляви служители на спиртоварната "Чивас" в Дъмбартън разляха в канализация погрешка 18 хил. литра от суперизвестното уиски на стойност 600 хил. евро, пише в. "Скотиш сън". Огромният гаф на практика е унищожил почти всички запаси от кадифената напитка, която е особено тачена от баровците по света, допълва изданието.
Само за една вечер работници в мегазавода източили в канавката до последна капка шотландската ракия, което изкарало от релси мениджърите на компанията. Бедата започнала, когато полузаспали служители, а според някои и добре почерпени, оставили след нощната смяна отворени крановете на резервоарите. Идеята била колегите им от сутрешната смяна да почистят оборудването, преди в него да сипят нови количества от алкохолната напитка. Те обаче вместо специална смес за промиване на тръбите пуснали уиски по тях, което се озовало в канализацията. Шефовете веднага са назначили вътрешно разследване, което да установи причините за безхаберието, като посочват, че ще наложат огромни санкции за виновниците. В компанията работят повече от 600 души.
Никой от спиртоварната все още не се наема да коментира как е възможно да бъде разлято толкова голямо количество уиски, без никой да забележи гафа. Издънката станала ясна, след като служители в местното ВиК са алармирали в полицията, че от отходните тръби в подземието на града са носи страховита миризма на спирт.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама