Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/1772349 www.bgdnes.bg

Корейски таекуондисти ще чупят дъски в София и Пловдив

Тазгодишното турне на корейския демонстративен отбор по таекуондо Kukkiwon в повече от 10 държави ще мине и през България. На 19 февруари от 19.30 часа публиката в зала „Христо Ботев" в Студентски град ще стане свидетел на впечатляващо шоу. Демонстрацията, която е при свободен вход, е организирана от Българската федерация по олимпийско таекуондо - WTF със съдействието на корейското посолство в България.

Гостуването на корейците идва след първата европейска титла на българин по олимпийско таекуондо. Миналата година Владимир Далаклиев, стана европейски шампион по олимпийско таекуондо - WTF за младежи и това го направи най-успешния български състезател в този спорт.

Реклама

Основни действащи лица в атрактивното събитие са 20 от 90-те най-добри таекуондисти в цял свят. Сред запазените марки на корейския отбор са атрактивното чупене на дъски, невероятни акробатични бойни умения, красиви и ефикасни техники с крака и зрелищен сценичен бой.

Впечатляващата демонстрация освен в София, ще се състои и в Пловдив на 21 февруари в многофункционалната зала на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" от 18.30 ч.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама