Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/5585617 www.bgdnes.bg

"Джипси кингс": Харесваме българската музика, може да пеем и с ваши роми

"Харесваме българската музика. В хотела имаше два телевизора. По единия предаваха Европейското по футбол, а по другия имаше българска музика. Гледахме втория телевизор", казаха двама от доайените на "Джипси кингс". Легендарните изпълнители пристигнаха в Благоевград за концерта си, който е тази вечер за откриването на фестивала "Франкофолии".

Обясниха, че не са разбирали текстовете на българските песни, но усещали ритъма със сърцето си и били очаровани от нашата музика. На пресконференция легендите казаха, че е възможно в бъдеще да свирят и пеят с наши роми.  "Всичко е възможно в някой от бъдещите ни проекти. Музиката събира хората", допълниха изпълнителите. Били са и друг път в България и винаги идват в страната си с удоволствие.

Реклама

Разказаха интересна история с Бриджит Бардо от преди много години. "Бяхме на плажа в Сен Тропе, около 18 ч. Видяхме камера и една красива жена. Отидохме до нея и започнахме да й пеем импровизирано. Така Бриджит Бардо ни вдъхнови да напишем песента "Жена", спомниха си любопитната случка музикантите. След това голямата актриса редовно присъства на техните концерти и обичала да танцува на тяхната музика.

Утре вечер на сцената на площада в Благоевград излиза любимката на младите Заз, а след нея БГ Радио ще раздаде годишните си музикални награди.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама