Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/19045006 www.bgdnes.bg

Теодора Духовникова се запознава гола с мъжа си

  • Оцелява по чудо след тежка катастрофа
  • 46-годишната актриса си харесва бръчките, вярва в красотата на остаряването

Теодора Духовникова е гола, когато се запознава с мъжа си Стефан! Това се случва преди повече от две десетилетия на култовия къмпинг "Градина", където актрисата се пече по монокини и играе волейбол. Двамата се събират покрай общи приятели и любовта им се случва почти от пръв поглед. На 46 години Духовникова продължава да е сред най-красивите български актриси, като освен това е надарена с огромен талант. Тя никога не е имала проблем с голотата в ролите си и секссцените, някои от които са заснети с нейни много добри приятели като Владо Карамазов например.

Теодора още от малка се изявява на сцената, снима се в редица детски филмчета, чиито записи безуспешно се опитва да открие. Духовникова учи в прочутата Класическа гимназия, но любовта й към изкуството надделява и влиза от първия път в НАТФИЗ. Днес тя е една от най-обичаните актриси в Народния театър и участва в някои от най-добрите български филми и сериали.

Реклама

Теодора успява да се омъжи от третия опит за любимия си Стефан, който е известен ресторантьор. При втория преживява един от най-тежките моменти в живота си. Двамата със Стефан катастрофират на връщане от Варна към София и Теодора оцелява като по чудо. Актрисата си почива на задната седалка без колан и счупва гръбначния си стълб. Оттогава тя има фобия от шофирането, която трудно преодолява.

"Не ме е страх от нищо, но от смъртта ме е страх - казва Духовникова. - Преди години попаднах в много тежка катастрофа, в която ми се отчупи втори шиен прешлен. 98% от подобни травми завършват със смърт на място. След тази ужасна травма аз отидох на крака до "Пирогов". Лекарите не повярваха, че съм оцеляла. Дори други пациенти идваха при мен, за да ме пипнат за късмет." Слагат й титанови щифтове и до днес носи белег на врата. Първоначално иска да го заличи с татуировка, но мъжът и я убеждава да не го прави, защото според него е секси.

Актрисата е известна с естествената си красота и е тотален враг на пластичната хирургия. Харесва бръчките си и почти винаги е без грим, дори за някои от ролите си като тази във втория сезон на сериала "Дяволското гърло". С годините става по-спокойна и вече не се страхува да бъде женствена и красива.

"През шамарите на живота ставаш по-малко тревожен и си пестиш силите - каза наскоро Духовникова пред Мон Дьо в "Нова". - Започнах повече да се харесвам и да си вярвам. Най-голямата промяна при мен бе да спра да се страхувам да бъда женствена. Чувствала съм се дискомфортно, когато са ме карали да се притеснявам от женствеността си."

Духовникова е с перфектна фигура, за която полага необходимите грижи. През годините ходи на йога, аеробика, стречинг, а цялото й семейство кара кайт сърф. Теодора дълго време изпитва страх от водата, след като попада в окото на буря по време на пътуване с яхта от Барселона до Ибиса. Моторът на лодката отказва, а спасителен хеликоптер няма заради светкавиците. Взима успокоителни, от които припада, но за щастие, всички оцеляват. Преодолява страха от водата по време на снимките на филма "Сърфисти" благодарение на режисьора Зорница София и професионалните водолази.

Теодора е ценител на качествената храна, която употребява в умерени количества. Дълго време не яде месо, но и това се променя с годините. Обича италианската и испанската кухня и усъвършенства кулинарната си умения по време на пандемията. Гордее се със своята лазаня, която й доверил италиански готвач. Пие много вода, като сутрин това става задължително на гладно. През деня актрисата се храни леко - "с плодове, ядки, таратор", а вечер се отдава на "хубава и дълга вечеря".

Реклама

"И много внимавам с месото и яйцата - трябва задължително да знам откъде идват и какво има в тях, защото те са пълни с гадости", казва актрисата.

Духовникова, която е майка на две вече пораснали дъщери, вижда красота в остаряването и не се плаши от годините. "Всичко е въпрос на самочувствие. Аз изключително много харесвам старостта, вярвам че човек може да остарее красиво като катедрала", казва 46-годишната актриса.

Четете още

Духовникова плава с бял бански в ледени води

Духовникова плава с бял бански в ледени води

Кой ли снима дългите крака на Теодора Духовникова?!

Кой ли снима дългите крака на Теодора Духовникова?!

Теодора Духовникова се кефи на Гершуин по бански на черешки

Теодора Духовникова се кефи на Гершуин по бански на черешки

Духовникова празнува СТАРТ на ваканцията

Духовникова празнува СТАРТ на ваканцията

Реклама
Реклама
Реклама