Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/19003579 www.bgdnes.bg

Иван и Андрей: Ние почти не спим през последните месеци

Любимите водещи у нас Иван и Андрей не могат да си починат от работа

"Ние почти не спим през последните месеци!"

Това призна Андрей Арнаудов, като Иван Христов потвърди думите му. Откровението те направиха в предаването „На фокус с Лора Крумова" по Нова ТВ.

Причината е пускането на филма „Гунди – легенда за любовта".

"Вече над 4 милиона лева стана бюджетът. 30 процента е от нас. Много хора правят всичко възможно да фалираме", отговориха те на Лора на въпрос дали парите, които са дали от себе си за направата на филма, ще се отразят неблагоприятно на финансите им.

Реклама

"Всичко във филма е истина, въпреки че е игрален, а не документален", обясни Иван.

„Най-голямата опасност е, че посягаме на една национална икона, но принципно трябва да отчетем, че последните 30-35 години не са снимани големи български филми. Става дума за такива с голяма мащаб – организация, бюджет, екип... Екипът при нас е над 600 човека, а бюджета надхвърля 4 милиона. Това изискваше голяма смелост да се хвърлим в проекта. Да се опитваме да увековечаваме идолите на нацията, това според нас трябва да е национална политика. Носим отговорност да не се случи нещо, което да не отговаря на името и на легендата за Георги Аспарухов", казва Андрей.

„Самата Величка Маркова – неговата съпруга е консултант на филма. Но опасности има много и те дебнат отвсякъде. Чисто кинематографично хората могат да спрат да вярват, че България може да възпроизведе голям български филм. Опасността е и да не направиш една икона за посмешище. Такива неща вече са се случвали през последните години с исторически икони", допълва Иван Христов.

„Целта на филма не е да се хареса на феновете на футбола. Той не е само за хора от "Левски", нито за феновете на българския футбол. Гунди не е играл само за "Левски", но и за "Ботев" (Пловдив). Целта ни е да влезем в сърцата на всички и филмът да докосне хората, които имат отношение към семейството, общността, честта. Лентата се опитва да покаже, че любовта е най-важното нещо в живота. Всичко, което хората ще видят във филма е истина. Има много неща, които ги няма по книгите. Той е бил подслушван, следен и принуждаван да стане част от Държавна сигурност. Вярваме, че „Гунди – Легенда за любовта" ще направи магия и образът му години след смъртта му ще успее да направи това, което е правил приживе – да обедини хората отново. Идеята на филма е да остави в Пантеона на славата този велик български герой и неговата съпруга", разкриват лайтмотива и целта на лентата продуцентите.

Не се е случвало до момента да има такава истерия за билети за български филм. Той тръгва по българските кина от 18 октомври и месец по-рано билетите вече се продават. Желателно е почитателите на българското кино и феновете на футбола да си купят предварително билети, тъй като има вероятност да не успеят да са сред първите, гледали филма за Георги Аспарухов – Гунди.

„Искаме да споменем три важни фигури за реализацията на филма: това са сценаристът на лентата Емил Бонев, който дойде при нас преди 8 години, режисьорът Димитър Димитров, който създаде творбата и операторът Борис Славков. Надяваме се стотици хиляди хора да гледат този филм и киното да отиде при хората. Това ще е нашата награда", категорични са Иван и Андрей.

На 9 октомври в зала „Арена София" ще се проведе най-голямата кинопремиера на български филм пред близо 8000 човека. Продуцентите планират грандиозен спектакъл за присъстващите на събитието. На 11 октомври ще е премиерата в Пловдив, последвана от премиера в Бургас. На 19 и 20 октомври филмът ще бъде показан в Лондон за българите във Великобритания. Лентата тръгва официално по кината от 18 октомври в цялата страна.

Двамата признават, че телевизията ги е научила на много, но през последните години, тя не е единствената им платформа на изява и работа.

Четете още

Победител от "Игри на волята" се изпокара с всички

Победител от "Игри на волята" се изпокара с всички

Гала пусна БОМБА в ефир: Панелистката ми я няма, отиде да се развежда

Гала пусна БОМБА в ефир: Панелистката ми я няма, отиде да се развежда

Иван и Андрей омъжиха шефката си

Иван и Андрей омъжиха шефката си

РЕКОРД! Андрей (без Иван) прави 61 лицеви за 41 секунди

РЕКОРД! Андрей (без Иван) прави 61 лицеви за 41 секунди

Реклама
Реклама
Реклама