Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/18940397 www.bgdnes.bg

Княз Кирил Преславски: Разведох се след 20 години брак

 "Разведох се след 20 години брак. От дете винаги съм се радвал да виждам каква химия има между родителите ми. Това продължава и до днес. В нашето поколение има все по-малко такива двойки."

Това заяви в предаването  "Събуди се" по Нова телевизия княз Кирил Преславски, вторият син на Симеон Сакскобурготски за здравата връзка между родителите му.

Реклама

Наследникът на знатния род беше в България през май тази година на поклонението на тленните останки на цар Фердинанд, където почете паметта на дядо си.

"Имах щастието да мога да присъствам, не всички мои братя успяха. Най-силно бях впечатлен от това, че нацията бе приела това като събитие с национално значение. Не беше лесно, много неща трябваше да се разрешат. Най-накрая желанието му се сбъдна", каза още Преславски. 

Принцът тази година навърши 60 години и сподели, че се чувства късметлия и се надява да има още време пред себе си, за да изпълни всичко, за което мечтае. Въпреки че е роден извън пределите на държавата ни, той винаги се е гордеел с произхода си.

"Преди Сакскобурготски съм българин. Горд съм, че мога да се нарека така. Въпреки че не съм живял в България, се радвам, че съм част от това семейство", категоричен е Кирил.

Четете още

81 г. след кончината на царя любимият дворец на Борис III е залостен

81 г. след кончината на царя любимият дворец на Борис III е залостен

Тленните останки на цар Фердинанд пристигат в България

Тленните останки на цар Фердинанд пристигат в България

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама