Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/18931359 www.bgdnes.bg

Подкаст: Актрисата Мартина Апостолова, научена на занаят от Цветана Манева, искала да стане полицай

Страхотна сценична химия - така актрисата Мартина Апостолова определя първата си среща в театъра с Александър Сано. Двамата излизат на сцената на Младежкия театър на 1 октомври в премиерата на най-новата постановка на Яна Борисова “Моята вечер, твоята нощ”.

“Пред камерата със Сано сме били заедно, но на театралната сцена - не. Познаваме се отпреди, не се срещаме за пръв път в живота или професионално. Но на сцената е различно”, разказва Апостолова в подкаста “24 часа от живота”. Докато пред камерата трябва да изглежда, че познаваш човека до теб, на сцената не можеш много-много да излъжеш. На двамата обаче не им се налага, тъй като успешното им партньорство е подплатено от текста, който Яна Борисова е написала.

За пръв път Мартина стъпва на театралната сцена на изпита си в Нов български университет. “Умрях от притеснение, но не ми беше неприятно. Усетих, че все едно се издигам над земята и така разбрах, че може би съм за сцената”, спомня си актрисата, която завършва в класа на Цветана Манева и Снежина Петрова.

Най-прекрасните детски лета прекарва при баба си и дядо си в Рила - много игри с приятели, но и сълзи заради ожулените колене, много лютеница, откраднати ябълки и царевици. “Мога да напиша цяла книга. По онова време мечтаех да стана полицайка. Имах един зелен шмайзер и обикалях двора по цял ден. Исках да раздавам правосъдие, да спасявам. Може би, защото винаги съм била най-малката - не само в родата, но и в училище, защото тръгнах по-рано и все бях най-ниската”, разказва Мартина Апостолова.

Как взема решението да се откаже от спорта, трудно ли е един артист да бъде независим и още от интересния разговор с Мартина Апостолова слушайте в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни откриете като “24 часа podcast”.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама