Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/18884458 www.bgdnes.bg

Калин Сърменов води парад пиян пред политбюро, сигурен е, че отива в Белене

Бурни студентски години изживява Калин Сърменов. Една история от този период обаче се запечатва завинаги в съзнанието на актьора.

"Аз съм студент в театралната академия и най-неочаквано ме поканиха с една моя колежка да водим парада на 24 май. И до ден днешен не знам как бяхме заслужили, защото никой не знаеше можем ли или не можем. Важното беше да изглеждаш добре. Отиваме там, където беше мавзолея на Димитров и заставаме горе. Започват да се движат огромните блокове от хора, въодушевени, защото това е денят, в който се случват разни неща. По едно стечение на обстоятелствата предишният ден един мой близък приятел се врече в любов на своята любима и ние бяхме продължили малко по-дълго време с употребата на...тържеството", признава Сърменов в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Реклама

Сутринта Калин се изправя пред огромната аудитория, а зад гърба му е целият елит на политбюрото. Погледът му е размазан, актьорът се чувства замаян и въобще не знае къде се намира.

"В ръцете си държах едни хартии, в които бяха изписани тези помпозни думи, които трябваше да прочета. Вятърът помагаше те да се обръщат. До мен беше цялото политбюро. Контролът беше според мен на 100%. Гласът ти отеква на целия площад, дъх да си поемеш се чува. Започвам и виждам, че аз не мога. Текстът се размазва, кажа половин изречение, листата се обръщат, не знам къде се намирам. В рамките на този час и половина, ние не прочетохме нищо", спомня си актьорът.

Когато парадът приключва Сърменов е изключително притеснен от излагацията, която е сътворил.

"Свърши това нещо и аз си казах:"Край, Белене! До тук съм"",връща лентата актьорът.

Политиците се приближават към Сърменов и за негова огромна изненада вместо да го изпратят на заточение в концлагера го прегръщат и поздравяват за отличното представяне. След това дори го канят на ресторант, където да празнуват.

"Не можех да повярвам. Значи никой въобще не е гледал или слушал", обяснява си към днешна дата Сърменов.

Четете още

Калин Сърменов се възмути как е асфалтирана улицата пред Сатиричния театър

Калин Сърменов се възмути как е асфалтирана улицата пред Сатиричния театър

Калин Сърменов - Милото: И аз се изненадах, че станах актьор!

Калин Сърменов - Милото: И аз се изненадах, че станах актьор!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама