Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/18838287 www.bgdnes.bg

Диян Костадинов, племенник на загиналата в катстрофа певица Румяна: Стефан Диомов отряза леля ми от "Бургас и морето"

Мотивът му беше, че тя е фолкаджийка, тя го преживя много тежко, казва илюзионистът

"Стефан Диомов отряза леля ми от участие в конкурса "Бургас и морето". Тя го преживя много тежко." Това каза за "България Днес" племенникът на покойната попфолк звезда Румяна - Диян Костадинов. 42-годишният мъж живее в Бургас и е един от най-добрите наши илюзионисти и менталисти - хора, които четат мисли. Когато изпълнителката на баладата "Две очи разплакани" загива при катастрофа край сливенското село Дебелец в края на юли 1999-а, Диян е само на 17 години.

Реклама

"Леля ми много искаше да участва на фестивала "Бургас и морето". Имаше една страхотна балада - "Завърни се, море", и много искаше да я представи на този конкурс в Бургас. Но тогава Стефан Диомов не я допусна, защото била попфолк певица, което беше много грозно и леля го прие тежко тогава. Това беше дискриминация, тъй като песента беше една прекрасна балада, нямаща нищо общо с попфолка, и текстът беше красив, и музиката, така че това недопускане не беше окей", убеден е племенникът на покойната изпълнителка.

Самият Костадинов притежава сериозна певческа дарба. "Всички в семейството ни пеят. Дядо ми свиреше, леля Янка, най-голямата сестра на Румяна, пееше, майка ми, която е средната сестра, участваше в хор", разказва топилюзионистът. Той стига до полуфинала на "България търси талант" и прави цяла "менталистка илюзия" в шоуто в памет на леля си.

"Исках по някакъв начин да вплета в шоуто моето послание за слагане край на войната по пътищата и като менталист бях направил едно предсказание, в което летим в бъдещето. Един от участниците беше избрал името Румяна, друг беше избрал датата, на която е родена леля ми... И накрая това го бях вплел в историята", спомня си бургазлията, умеещ да чете мисли.

Костадинов тогава потресе публиката на "България търси талант", като само с една изрязана от вестник публикация за Румяна, която не показа предварително, пренесе и журито, и участниците в друго измерение. Роднината на трагично отишлата си певица влезе в съзнанието на водещите Даниел Петканов и Сашо Кадиев, предопредели техния избор на числа и думи. Така "Лудия репортер" нарисува усмивка на лист хартия, което беше изписано като първа дума в заглавието от публикацията във вестника - "Усмивка за феновете на Румяна". Преди това синът на Катето Евро каза "стоп" на илюзиониста, докато той нарязваше същата статия с изброени имена, а ножицата спря да реже в момента, в който стигна името на покойната фолклегенда.

Четете още

Стефан Диомов всеки ден по горски пътеки и чукари

Стефан Диомов всеки ден по горски пътеки и чукари

Стефан Диомов в интервю за 24 май: Чалгата принизява изкуството!

Стефан Диомов в интервю за 24 май: Чалгата принизява изкуството!

Хитовете на Стефан Диомов звучат в първия български мюзикъл "Здравей, как си приятелю"

Хитовете на Стефан Диомов звучат в първия български мюзикъл "Здравей, как си приятелю"

Стефан Диомов СБЪДНА мечтата на живота си

Стефан Диомов СБЪДНА мечтата на живота си

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама