Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/18393049 www.bgdnes.bg

Кирил Маричков още се оправя, пропуска концерт

Знаменитият "щурец" няма да свири и пее на концерта в Античния театър в Пловдив

"Ще пропусна планирания концерт на "Фондацията" на сцената на Античния театър на 16 юли, за което искрено съжалявам и се извинявам на публиката, но все още не съм добре."

Реклама

Това каза специално за в. "България Днес" любимият на цяла България "щурец" Кирил Маричков.

"За да спасим концерта, приятелят ми Валди Тотев ще ме замести, за което съм му изключително благодарен и признателен", каза още музикантът. От месеци Маричков страда от изострена дискова херния, която провали и участието му в американското турне на "Фондацията".

"След петия концерт в Сан Франциско се наложи Кирил Маричков да се прибере обратно в България заради влошеното му здравословно състояние. Въпреки това обаче българската публика не върна нито един билет. "Нещо повече! Всеки концерт започваше с песента "Клетва" и нашите съграждани, изправени на крака, пееха за морална подкрепа на обичания "щурец": "Кълна се в Дявола и Бога да сторя аз за теб каквото мога. Заклех се!". Тази позитивна енергия и любов, която струеше към него, е впечатляваща и не може да се преразкаже", разказа тогава за в. "България Днес" музикантът Дони.

Маричков е част от българската рок група "Фондацията" с членове Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански. Момчетата довършиха изявите на американското си турне без "щуреца", което те бяха организирали по повод 80-годишния юбилей на Маричков. Той, след като приключи изявата им в Сан Франциско, заради нечовешки болки и по съвет на лекар се прибра в родината, за да се подложи на лечение. Колегите му, разтревожени тогава, му намериха и придружител за пътуването.

"Съжалявам, че пак ще пропусна концерт, но въпреки че се възстановявам, имам притеснения, че като се кача на сцената и хвана китарата, болките в гърба отново ще се обострят", сподели Маричков. От завръщането си той се подлага на рехабилитационно лечение за успокоение на възпаления нерв. "Посещавам лазерна терапия, за мен се грижат препоръчани специалисти, които знаят какво лечение да приложат и откровено съм доста по-добре, но все пак все още е рисковано да вдигам китарата", обясни "щурецът".

Маричков е изключително огорчен от злонамерените писания по негов адрес. "Щастлив съм, че нямам фейсбук, за да не си късам нервите целодневно, но познати постоянно ми разказват какви глупости се пишат за моето здравословно състояние, което не прави чест на тези хора. Какво толкова ги интересува как съм, не съм единственият в държавата с обострена дискова херния! Правя каквото трябва и се надявам болките да спрат", споделя още "Учителят", както го наричат няколко поколения български музиканти.

И пак настоява, че е изключително благодарен на приятеля си Валди Тотев, който като добър авер, на когото може да разчита, ще се качи на сцената в Пловдив, за да има концерт на "Фондацията".

Реклама

"Знам, че и Наско от Б.Т.Р. също ще се включи в концерта и мога да уверя пловдивската публика, че колегите ми ще се справят отлично", допълва Маричков. Разказва, че лекарите са го посъветвали да пече гърба на слънце като форма на тераптия, но междувременно пък трябва да пази възпаления гръбначен нерв от високите температури, защото от жегите той се възпалява още повече. Затова легендарният музикант се крие в дома си на сянка и пази болния нерв от горещниците.

"На 30 октомври, когато е рожденият ден на Кирил Маричков, той ще е на сцената на зала 1 на НДК заедно с "Фондацията", за да се наслади на любовта и почитта на публиката", категоричен, сякаш изрича заклинание, е Славчо Николов от "Фондацията".

"Дано дотогава вече да съм добре, всичко е в ръцете на Бога! Правя каквото трябва и тайно се надявам болките да са в миналото и да съм здрав", признава Кирил Маричков. И ние от все сърце желаем на любимия български "щурец" да оздравее, да не изпитва болка, отново да пее и свири на сцената, но и да има търпение. Защото възпаленият от дискова херния нерв се успокоява при правилна терапия към 6-ия месец на лечението според компетентното мнение на водещи невролози.

Четете още

Кирил Маричков свирел с адски болки, вече е добре

Кирил Маричков свирел с адски болки, вече е добре

Кирил Маричков ЗА ПРЪВ ПЪТ проговори след инцидента в САЩ

Кирил Маричков ЗА ПРЪВ ПЪТ проговори след инцидента в САЩ

Кирил Маричков без опасност за живота, ето кое заболяване провали турнето му в САЩ

Кирил Маричков без опасност за живота, ето кое заболяване провали турнето му в САЩ

Инцидент в САЩ с Кирил Маричков, върна се по спешност в България

Инцидент в САЩ с Кирил Маричков, върна се по спешност в България

Реклама
Реклама
Реклама