Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/18238445 www.bgdnes.bg

Искат Нона Йотова да оглави партия "Стефан Данаилов"

За шефското място са спрягани още Албена Михова и китаристът Тони Бочев, Влади Въргала си направи самоотвод

Всеки момент предстои учредителната конференция на политическа партия "Стефан Даанилов", научи преди всички "България Днес". Приоритети в нейната програма са борбата за развитие на културата у нас, както и страната ни да настигне по всички основни показатели ЕС. Идеята за формация, която да защитава правата и интересите на българските певци, музиканти и хора на изкуството, хрумва миналата година на известния естраден текстописец и близък приятел на Емил Димитров Константин Пашкулев. Той я споделя с поп и рок ветерана Ицо Петрофф, разказа за вестника самият Пашкулев. Отначало двамата спрягали няколко имена на родни кино- и театрални колоси за лого на партията. Накрая старите приятели се спрели на Стефан Данаилов. Петрофф има сантимент към Ламбо не само заради невероятните му качества, а защото е записвал парчета заедно с българския Ален Делон още през 80-те в студиото на покойния маестро Найден Андреев в БНР. "Ламбо беше много почтен човек, много коректен, винаги държеше на думата си, беше удоволствие да се работи с него", каза Ицо Петрофф.

Реклама

"След като разговаряхме с десетки колеги от музикалната и актьорската гилдия, разбрахме, че те желаят да видят начело на партията Нона Йотова. Тя им се струва подходяща не защото като Стефан Данаилов е била свързана с БСП, а защото съчетава в себе си певеца и актьора. Две в едно, какво по-добро от това!", поясни рок ветеранът.

Пак след "анкета" в двете съсловия се откроил и вторият най-предпочитан от актьори, музиканти и певци претендент за шефското място - комичката Албена Михова, допълни фронтменът на бандата "Татко Кристофър".

Третият човек, чиято кандидатура ще бъде издигната на учредителната конференция, е китаристът Тони Бочев, който наскоро бе избран за председател на една от първите съсловни организации на музикантите у нас след 10 ноември - "Арт Рок център", разбра в аванс "България Днес".

Петрофф е категоричен, че най-вероятно ще бъде почетен председател на ПП "Стефан Данаилов", като се позова отново на желанията на "народните маси" в двата арт бранша. "Освен това предпочитам да се занимавам с творчество, а не с административни и бюрократични проблеми", твърди музикантът, който ще дърпа конците в сянка на най-новата БГ партия.

Още когато инициативата за формирането на такава партия бе в зародиш, срещу нея скочи актрисата Ирен Кривошиева, майка на единствения биологичен син на Стефан Данаилов - Владимир.

"Няма да позволим с Владимир, който е наследник на Стефан, да употребяват по този начин името на баща му!", категорична бе Кривошиева. В крайна сметка се оказа, че нито тя, нито Владимир Данаилов притежават монопол върху името на Ламбо и най-прясното формирование на новия политически небосклон у нас ще се сражава за място под слънцето под названието "Стефан Данаилов".

Както "България Днес" вече писа, от номинация за лидерския пост на партията, кръстена на Ламбо, междувременно се отказаха музикантът Цвети Стефанов, изтъкнал като причина продължителни ангажименти в Кипър, и актьорът Влади Въргала. "Няма нищо лошо да има партия, която да брани интересите на хората на изкуството, но аз никога не съм членувал в партия", мотивира "самоотвода" си шоуменът.

Самата Нона Йотова отказа коментар по темата.

Четете още

Нона Йотова спасява котенца от добри деца

Нона Йотова спасява котенца от добри деца

Нона Йотова пак яхна коня

Нона Йотова пак яхна коня

Богомил Бонев: Помолих член на журито да скъса Нона в "Денсинг Старс"

Богомил Бонев: Помолих член на журито да скъса Нона в "Денсинг Старс"

Нона Йотова: Мога да си ОБЛИЖА стъпалото!

Нона Йотова: Мога да си ОБЛИЖА стъпалото!

Реклама
Реклама
Реклама