Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/18116852 www.bgdnes.bg

Елизабет Кравец нарушила 8 точки от договора си за Мис България

Елизабет Кравец нарушила 8 точки от договора си за Мис България. Това написа собственикът на конкурса бизнесменът Гаел Боел Санчез.

В писмо до медиите той описва причините за отнемане на титлата Мис България от Елизабет Кравец. Всеки от долупосочените факти може да бъде доказан пред компетентните органи, ако е необходимо. Отново подчертавам, че нямам нищо лично срещу г-ца Кравец, но след като прочетох множество неверни твърдения в пресата, трябва да обясня истината, пише още той..

Реклама

Неизпълнение на договорните задължения от страна на г-ца Кравец

Г-ца Кравец подписа договор, в който ясно е посочено, че в качеството ни на неин мениджър, дружеството ни е неин личен и единствен представител, който я ръководи и консултира за дейностите свързани с конкурса Мис България, за период от две години.

По договор г-ца Кравец е длъжна да изпълнява нашите съвети и концепция за външния й вид и за нейното поведение.

Тя също така се задължи да изпълнява решенията ни във връзка с избора на интервюта за медиите, както и с обществени и лични нейни прояви.

Тя пое и задължения да ни уведомява за отправени предложения и оферти, като насочва клиентите към нас.

Също така, г-ца Кравец се ангажира по договор да не коментира пред пресата, медиите и други лица, които не са страна по договора, своите ангажименти, контакти и стратегията на мениджъра, както и каквато и да било информация свързана с дейността на двете страни без съгласието на мениджъра.

Тя се задължи и да не прави изявления в печата и медии, които уронват престижа и доброто име на мениджъра на Мис България, както по време на действието на договора, така и след неговото приключване.

Реклама

Г-ца Кравец е поела тези задължения в потенциалното си качество на една от трите мис най-добре класирани в конкурса. Подписаният договор по никакъв начин не й предоставя или гарантира титлата на „Мис България".

В нито един момент г-ца Кравец не е получавала каквото и да било изрично право да използва марката „Мис България". Тя не разполага нито с право на собственост върху тази марка, нито с лиценз за ползване. Г-ца Кравец по никакъв начин не може да претендира на право да ползва марката „Мис България". Г-ца Кравец драстично и многократно наруши всичките си задължения по подписания от нея договор.

В приложение на регламента на конкурса, за да бъдат запазени неговите престиж, имидж и репутация, се наложи да бъдат отнети короната и титлата на г-ца Кравец. По договор в нито един момент тази корона и тази титла не са й били гарантирани дори принципно, а камо ли безусловно.

Нарушение 1. Липса на комуникация с мениджъра от началото на годината Мис България заявява в медиите и социалните мрежи, че не е имала никакви предложения за договори. Това абсолютно не е вярно. Г-жа Ирина Папазова и аз сме й пращали множество съобщения, останали без отговор от г-ца Кравец в продължение на месеци. Дори се обадихме на г-жа Мира Матева, която също беше загубила връзка с нея и не успя да се свърже с нея, въпреки че я подкрепяше от тийнейджърските ѝ години. Аз се опитах да организирам среща с г-ца Кравец. За съжаление, тя не позволи това да се случи.

Нарушение 2: Приемане на оферти без предварително одобрение от Мис България

В нарушение на договора, г-ца Кравец систематически приема работа като модел и представител без да се консултира с нас.

Нарушение 3: Директен контакт с клиенти

В нарушение на договора, от октомври насам, г-ца Кравец контактува директно с клиенти, без да информира организацията ни.

Нарушение 4: Директен контакт с медии

В нарушение на договора, от октомври насам, г-ца Кравец контактува директно с медии, без да информира организацията ни.

Нарушение 5: Приемане на плащания в брой без информиране на организацията на Мис България

В нарушение на договора, след директен отговор на клиент, г-ца Кравец прие работа като модел, без да ни информира и получи плащане в брой. Аз научих за случилото се оттрета страна, която беше част от продукционния екип. Не съм в състояние да потвърдя дали това плащане в брой е било фактурирано директно на нея или неотчетено, тъй като не можах да го контролирам поради липса на отговор на г-ца Кравец на моята молба да върне парите и да им позволи да ни платят по прозрачен и коректен начин, с фактура, придружена от договор.

Нарушение 6: Уронване престижа на Мис България чрез неизпълнение на ангажименти към трети страни

а) Жалби от медии

Получихме различни жалби от медии за поведението на г-ца Кравец и неизпълнение на поети от нея обещания.

б) Жалби от клиенти и спонсори

Получихме множество жалби от клиенти за неизпълнение на задължения и ангажименти от страна на г-ца Кравец.

Нарушение 7: изявления в печата и медии, които уронват престижа и доброто име на мениджъра на Мис България и на конкурса.

В продължение на дни г-ца Кравец прави множество изявления в печата и в медиите, които уронват престижа и доброто име на мениджъра на Мис България и на конкурса Мис България.

Нарушение 8 : Участие в изяви накърняващи морала и добрите нрави, и уронващи престижа на конкурса Мис България

В нарушение на договора, по своя собствена инициатива и без да ни уведоми, г-ца Кравец се снима в рекламно видео на местна марка, в което тя насърчава престъпно поведение (запалване на пура с доларова банкнота, бягство от полицията с торба пари). Подобни действия не трябва да бъдат свързвани с Мис България. Всяко реномирано състезание по красота би незабавно отнело титлата ѝ заради участие в подобно видео.

Поради множеството многократни нарушения на договора от страна на г-ца Кравец, в приложение на регламента на конкурса (в рамките на който въпросният договор е подписан), с цел да бъдат запазени неговите престиж, имидж и репутация, се наложи да бъдат отнети короната и титлата на г- ца Кравец. Отново повтарям: по договор в нито един момент тази корона и тази титла не са й били гарантирани дори принципно, а камо ли безусловно.

Мис България е конкурс, който насърчава морала, етиката, добрите нрави, престижа, традицията и елегантността. Повечето мис по света използват своята платформа, за да подкрепят благотворителни каузи или да популяризират положителни ценности сред младежта. За разлика от тях, г-ца Кравец избра различен път, който не може да бъде свързан с ценностите и престижа на нашия исторически национален конкурс за красота.

Плановете ми за г-ца Кравец бяха да й дам законно уникален шанс да стане холивудска актриса и супер модел работещ за водещи световни модни агенции. Тя провали тези мои чисти планове с липсата си на етичност, коректност, добросъвестност и дисциплина, която шокира модните агенции и се оказа неприемлива за мен като продуцент. Защо бих правил сенчести сделки за няколко хиляди евро, рискувайки империята, която съм изградил? Това не е достоверно, и е наивно да се вярва в противното. Приоритет за мен е уважението, а не парите, и затова трябваше да взема това решение. Не искам никакви пари от г-ца Кравец, въпреки че тя дължи на моята компания известни суми и съм понесъл значителни щети.

Мотивацията ми не е финансова. Опитах се да използвам това, което г-ца Кравец дължи на компанията ми, като мотив, за да я накарам да реагира, да се срещне с нас и да й помогна да стане по-професионална, в името на едно по-добро нейно професионално бъдеще и на запазване престижа на конкурса Мис България. Това не проработи.

Не разчитам на Мис България, за да живея. За мен Мис България представлява само 1% (или по-

малко) от това, с което се занимавам. Избрах да подкрепя този конкурс, за да поставя в светлината на прожекторите българската нация в Европа, от приятелство към г-жа Ирина Папазова, и за да дам шанс на бъдещи таланти (мис, оператори и всички, участващи в нашия конкурс) да имат достъп до възможности за реализация в киноиндустрията.

Желая всичко най-добро на г-жа Кравец; това не е лично. Нека не забравяме, че я очакваше роля в Холивуд. Тя избра да се реализира по свой начин локално, пренебрегвайки, че ние бихме могли да й помогнем да се реализира много по-добре локално и, отвъд това - на международната сцена.

Въпреки това, няма да я преследваме поради причините, обяснени по-горе, тъй като не искам да печеля от 18-годишно момиче. Това допълнително доказва, че твърденията на г-ца Кравец (и нейният екип) за бизнес намерения от моя страна са фалшиви. Това е доказателство за продължаващото ми търпение. Бих искал да се съсредоточа върху международните си бизнеси и да не изразходвам твърде много енергия за този местен случай. Ако г-ца Кравец желае да отнесе казуса до съда, тя е свободна да го направи, но това няма да бъде в нейна полза. Такава стъпка отново би показала негативен манталитет, и тогава ще приложа всички усилия, за да се постигне справедливост за очевидните щети претърпени от конкурса.

Припомням, че г-ца Кравец беше Мис България, няма да изтрием миналото. Но от момента, в който изпратихме официалното изявление на 3 юни, тя повече не може да използва титлата и марката Мис България. Сега Мис България е красивата Илияна Борисова, нека ѝ дадем силата да успее", пише още Санчез.

Четете още

Собственичката на „Мис България” Ирина Папазова: Аз давам и отнемам короната, това е търговска марка

Собственичката на „Мис България” Ирина Папазова: Аз давам и отнемам короната, това е търговска марка

Ето кой наследи Мис България

Ето кой наследи Мис България

"Мис България" Елизабет Кравец след отнемането на титлата й: Ще стигнем до съда!

"Мис България" Елизабет Кравец след отнемането на титлата й: Ще стигнем до съда!

Скандал! Отнеха титлата на "Мис България"!

Скандал! Отнеха титлата на "Мис България"!

Реклама
Реклама
Реклама