Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/18059978 www.bgdnes.bg

Пената сменя кръчмата за европейското

  • След като събориха любимото му "Дървено" на "Армията"
  • Стратега не близва преди обед, събира се с авери в квартала

Легендарният Димитър Пенев смени кръчмата. Дълги години Стратега сядаше всеки ден на прочутото "Дървено" на стадион "Българска армия", но любимото му заведение вече не съществува.

Реклама

Кръчмата на Пената бе съборена заради предстоящата реконструкция на стадиона. Там Чичо Митко имаше своя маса и сядаше най-често с дългогодишния шеф на музея и негов най-добър приятел Сашо Манов, който за съжаление почина преди няколко години. Сега Пената е близък с неговия наследник на поста Христо Христов, по-известен като Чичо Граф. Двамата често се срещат на по питие, но вече на различно място.

Пената смени "Дървеното" на "Армията" с кръчма в неговия квартал "Изток". Там Стратега живее от десетилетия заедно със съпругата си Надежда на известната улица "Чехов". Сега треньорът на четвъртите света се събира с аверите в квартала и рядко се отдалечава от дома си. През последните години Пената има известни здравословни проблеми, което е нормално за възрастта му. Въпреки това Чичо Митко не е променил драстично начина си на живот и продължава да се събира с приятели за дълги лакардии. Именно в кварталната кръчма Пената планира да гледа мачовете от предстоящото европейско първенство. Треньор №1 на XX век винаги е обичал да коментира и анализира срещите с приятели на по чашка. В последните години Пенев е ограничил високоградусовите напитки и предпочита по-леки питиета. Иначе легендарният треньор е любител на водката в комбинация с кола. Самият той нарича коктейла си "Съединение" или "кола с разредител". Сега Пенев залага повече на бялото вино, особено в топлото време. Стратега има железен принцип за алкохола - не близва алкохол преди 12 на обяд, заради което често поглежда към часовника си, когато заветният час наближи.

Пената често отскача до родното си село Мировяне, до което стига бързо с колата си. След смъртта на брат му Младен в неговата къща вече не живее никой постоянно, но Пената продължава да поддържа градината с помощта на братовчедите си. Пената е винаги добре дошъл и в селската кръчма, където също от време на време вдига по някоя наздравица с аверите си.

Четете още

Димитър Пенев с родата в Мировяне на две агнета

Димитър Пенев с родата в Мировяне на две агнета

Навръх Димитровден: Пената си пожелава мацки на "Армията"

Навръх Димитровден: Пената си пожелава мацки на "Армията"

Легендата Димитър Пенев: Тук ме забравихте, но във Франция ме помнят!

Легендата Димитър Пенев: Тук ме забравихте, но във Франция ме помнят!

Пената с първи думи след кончината на Петър Жеков

Пената с първи думи след кончината на Петър Жеков

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама