Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/17900551 www.bgdnes.bg

Тони Димитрова: Покойният ми батко ми изпрати братя Аргирови да ме пазят

Признание след неочакваната смърт на брат й

В целия свят, дори в Сингапур ме питаха за Христо Стоичков, разказва певицата

Покойният ми батко ми изпрати не един, а двама души - братя Аргирови, да ме пазят и обичат. Това признание направи пред в. "България Днес" любимката на България Тони Димитрова.

Реклама

През 2020 г. по време на ковид пандемията по-големият родственик на певицата заболява от коварната инфекция и по спешност и приет в бургаска болница. "Тогава не спирах да се моля за него, постоянно се молех за живота му, но не успях с молитвите си", разкрива изпълнителката на "Ах, морето". В онзи критичен в живота й период тя дори списваше стената на своя фейсбук профил с молитвени постове като: "Бате, моля те, бори се, дишай! Ти си най-добрият брат на света! Ти си най-добрият татко на света! Обичам те".

По нейни думи смъртта на любимия й брат дошла неочаквано: "Татко беше с деменция, майка беше с онкологично заболяване и някак бях подготвена за тях и знаех какво ме чака, но не бях подготвена и не си представях живота без батко, липсата му ще ми тежи до последния ми дъх, но когато той си замина, не очаквах и рухнах. Никого на този свят не съм обичала, колкото батко". През 2016 г. Тони първо губи майка си, през 2023 г. си отива баща й, за когото тя дълги години се грижи у дома, но загубата на брат й Йордан я смазва. Той оставя съпруга, две деца и силно любящата го Тони Димитрова, която не крие: "Никого не съм обичала повече на този свят от батко, не можех да си представя живота без него и след смъртта му изпаднах в тежка депресия. Батко беше най-добрият и светъл човек. Рядко скромен, аз съм по-шумната".

Според Тони Димитрова брат й Йордан, когато отлетял за отвъдния свят, не можел да остави молитвите й нечути и се погрижил за по-малката си сестра, като й изпратил пеещите братя Аргирови: "Станахме си много близки, ходим си на гости, чуваме се често по телефона, споделяме си неща от ежедневието, те са много истински хора". Певицата разказва, че братята са родени на 23 април, 7 дни преди нейния покоен батко, и е убедена, че: "Когато не стана работата с молитвите ми и когато батко си отиде горе, реши да ме възмезди по някакъв начин и ми изпрати двама души, негови набори, със 7 дни по-големи от него, да ме пазят, да ме обичат и да се грижат за мен".

Тони не крие обичта си към Благовест и Светослав Аргирови. За тях разказва, че са момчета с благородни души, почтени, доблестни хора. "Появата в живота ми я оценявам като знак от батко, защото той беше много деликатен и фин човек, не би одобрил някои мои постъпки, признавам, но близнаците щеше много да ги хареса, защото те са хора за обичане заради добрите им сърца. Те са честни, работливи и големи зевзеци - с тях винаги се смея от сърце."

Първата среща между Тони Димитрова и братя Аргирови била преди 10-ина години, когато: "Бях попаднала в един конфликт, който се пренесе и върху страниците на пресата и се превърна в публичен. Имах подкрепа, но не явна. Не искам да влизам в подробности, ние вече отдавна сме си простили към днешна дата с колежката, с която тогава имахме дрязги. Но имаше тежки публични битки, аз знаех, че съм права, и не отстъпвах, но бях сама".

И един ден личният номер на Тони звъннал и на линията бил Благовест Аргиров, който й казал: "Имаш нашата пълна подкрепа. Аз говорих и с брат ми и двамата сме на твоя страна".

Реклама

Тримата преди този разговор се били срещали само веднъж на едно парти, на което си казали имената и си стиснали ръцете. "И до там. Но с това телефонно обаждане и подкрепата към мен в този тежък момент близнаците ме спечелиха завинаги", категорична е изпълнителката на "Идват старите приятели".

Следващата им среща била след края на ковид пандемията, когато Димитрова имала концертно участие в летния театър в Пловдив, но рестрикциите за дистанция все още се спазвали. "И в един момент на втората песен, защото имаше свободни места отпред, тези двама сладури се появиха и седнаха на първия ред и аз страшно много им се зарадвах", спомня си бургазлийката.

Така тримата започнали по-често да се виждат, къде по участия, къде на срещи по повод семейни гостувания в Пловдив, родния град на Аргирови, и в Бургас, където Тони Димитрова живее. Така непринудено се стигнало и до първия им съвместен дует: "Преди 2 г. Блажко (Благовест Аргиров) ми звънна и ми предложи да ми пусне една песен, покани ме да я изпеем заедно и се роди първата "Срещу вятъра".

Идеята за следващия им проект пък дошла преди няколко месеца, когато Благовест Аргиров отново телефонирал до Бургас на Тони Димитрова и й казал: "Ако знаеш каква песен съм написал, но ще я изпеем и с Христо Стоичков", и записахме "Поне любов".

Преди това изпълнителката на "Шепа пепел, две сълзи" била срещала Камата два пъти в миналото: "Аз безкрайно го уважавам, това е единственият българин, за когото са ме питали, където и да пътувам по света, даже в Сингапур знаеха неговото име". За снимките на клипа към песента била третата й среща с легендарния български футболист в Пловдив. "С такава лекота и непринуденост си свършихме работата, срещата ни беше много радушна и истинска", разказва изпълнителката на "Малка водка с портокалов сок".

Тони Димитрова вярва, че съвместните проекти с Благовест и Светослав Аргирови ще продължат, защото вече получават покани за съвместни участия и защото: "Когато пея с тях, съм абсолютно сигурна, че пея с хора, които ме обичат и които обичам".

Четете още

ИЗПОВЕД! Тони Димитрова РАЗКРИ какво я разтреперва

ИЗПОВЕД! Тони Димитрова РАЗКРИ какво я разтреперва

Стоичков каза какво е да пееш в Зала 1 на НДК

Стоичков каза какво е да пееш в Зала 1 на НДК

Реклама
Реклама
Реклама