Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/17865305 www.bgdnes.bg

Филип Буков с гени за слабо сърце

*Изследванията потвърдиха!

*Актьорът имал и предразположеност към проблеми със стомаха

Гени за по-висок риск от сърдечни заболявания има секссимволът на българското кино Филип Буков. Това разбра "България Днес" от потвърдените генетични изследвания на актьора. Буков има 1,78 пъти по-висока опасност от средностатистическия човек да има проблеми със сърцето.

"Това мисля, че не е изненада за никого", казва мачото, който беше влязъл извънредно в болница, докато участва в риалитито "Сървайвър". Впоследствие Буков напуска шоуто поради препоръка на лекари. Още в предаването чаровникът беше предал думите на медиците, че вероятно се касае за генетичен проблем. Оттогава актьорът е внимателен с това да не товари тялото си толкова много. Вероятно заради това вече не участва в състезанието "Витоша 100", което се състои 100 км маратон и планинско колоездене по платото на Витоша. Последния път, в който участва - през 2022 г., Филип също беше претърпял инцидент, но този път на глезена. Усетил, че е има травма на крака, която за жалост не му разреши да финишира на големия дуатлон, Буков се отказа. По-късно искаше да участва пак, но така и не го направи.

Риск от още едно заболяване също е имал фитнес маниакът - цьолиакия. Буков въобще не е знаел какво представлява тази болест, както и че има опасност да я отключи. Цьолиакията е заболяване, което засяга стомашно-чревния тракт. То е реакция на имунната система, която се развива при приема на глутен и разрушава структурата и функцията на червата. За да поддържа перфектната фигура, актьорът със сигурност ограничава много висококалорични храни и най-вероятно не яде толкова много тесто. Но все пак Филип ще има още едно оправдание да не си хапва от козунака на Великден.

Четете още

Актьорът Филип Буков: По-вероятно е да ме блъсне кола, отколкото да умра от скок с парашут

Актьорът Филип Буков: По-вероятно е да ме блъсне кола, отколкото да умра от скок с парашут

Филип Буков си продава мотора

Филип Буков си продава мотора

Реклама
Реклама
Реклама