Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/17829221 www.bgdnes.bg

ЕКСКЛУЗИВНО! Невена Цонева: Обмисляхме с Венко да напуснем "Ку-ку бенд" от много време

Венко е напълно здрав, не са го оперирали!

Коя е тя

Невена Цонева е родена през 1986 г. в Севлиево. Баща й бил много амбициозен и искал дъщеря му да стане звезда. Пише специално за нея песента "Молитва за теб", с която се явяват на много участия и неизменно обират овациите на публиката. За първи път Невена хваща микрофона на 13 години. Съвсем млада печели и авторитетния конкурс "Бургас и морето". Тя е победителка №1 в първото българско издание на световния музикален формат "Мюзик айдъл". През 2007-а излиза първият й самостоятелен албум - "Без страх". Дуетното й парче със Слави Трифонов - "Жестока", се превръща в хит. Невена Цонева има съвместни песни и със звездните си колеги Миро и Криско. От години певицата е житейска и творческа партньорка на своя колега в "Ку-ку бенд" - барабаниста Венелин Венков-Венко. През 2016-а се ражда синът им Александър. Преди две години Невена се раздели, но цивилизовано, със своя ментор Слави Трифонов.

- Невена, вярно ли е, че причината вашият любим мъж - барабанистът на "Ку-ку бенд" Венелин Венков-Венко, да напусне Слави Трифонов е здравословна? В музикантските среди се говори, че през януари е претърпял стомашна операция и през периода след нея не е имал възможност да присъства на репетициите...

Реклама

- Това изобщо не отговаря на истината! Нищо му няма на Венко. Не знам откъде точно е дошла тази информация. Всичко е наред. Той е напълно здрав.

- От вашия подкаст се разбира, че вие "четете" аурата на хората. Каква е аурата на Венко?

- Наистина "виждам" тези "лъчения" около хората. Те са оцветени различно. Сигнализират за щастието и нещастието, за лъжата и предателството, за самата същност на хората, показват ми дали са влюбени, разкриват кои са добри и кои лоши... "Виждам" също болестите в тялото на хората, какво е състоянието му, дали изживява последните си дни... Наскоро "видях", че една непозната жена, с която случайно се срещнахме в асансьор, е към края на живота си, и й го казах. Но аурата на Венко е на човек в много добро здравословно състояние.

- А че сте се оженили официално с Венко също ли е слух?

- И това не е вярно. Не сме сключвали брак. Но живеем от години под един покрив като мъж и жена. Взимаме заедно важните решения и се подкрепяме.

- Кое точно наложи вашият избраник да напусне бенда на Слави Трифонов?

- Причините са комплексни - и лични, и професионални. Личните неща няма да ги коментирам. Стекоха се много, много обстоятелства. Те доведоха до това решение. То беше абсолютно обмислено от много време. Нещата там минаха много спокойно. Срещата на Венко със Слави премина абсолютно нормално и по човешки. И няма тук никакви скандални неща, здравословни, крайни. Наистина няма!

Реклама

- Венелин споделя ли вижданията ви за окултното, мистичното, паранормалното?

- Венко ме подкрепя, но не ги споделя. В случая е важна именно подкрепата, защото аз съм дете индиго и или имаш тези способности, или ги нямаш. Или са развити, или не. Мога да кажа, че ме разбира. И това е най-ценното за мен.

- Наскоро се появи снимка, от която се разбира, че Венко е празнувал Гергьовден в компанията на Гъмзата и Краси Радков. И заедно с нея се появиха и може би спекулациите, че Гъмзата също възнамерява да напусне бенда на Трифонов.

- Аз също бях там, но не виждам никаква почва за такива спекулации. Няма нищо такова! Ние просто си оставаме добри приятели, добри колеги. Не мога да говоря от тяхно име, но със сигурност не напускат "Ку-ку бенд".

- Ще участвате ли с Венко в общи музикални проекти?

- С него никога не сме преставали да работим заедно. И със сигурност ще продължим. На мои авторски парчета той е правил аранжиментите, разбира се, с участието и на Евгени Димитров. Сега ни предстоят доста нови неща, в които Венко неизменно ще присъства. Той не композира, но прави прекрасни аранжименти. Да не говорим за невероятното му чувство за ритъм и такт. Жесток барабанист е! Свири и на пиано. Но Венко не е певец. Музиката за него стига до барабаните.

- Наскоро казахте, че гласовете на фолкпевците са доста износени...

- Изморени! Те водят нездравословен начин на живот заради това, че тяхната работа е свързана с нощни участия. А когато няма сън, това се отразява зле на гласа. Но те нямат избор.

- Заради това ли Лили Иванова толкова държи на съня?

- Ами да. Не знам какъв е нейният личен живот, но тя живее, за да бъде в кондиция по принцип. За да бъде това, което е. Тя не живее за друго.

- А самата вие как пазите гласа си?

- На първо място гледам да се наспивам. Не взимам нощни участия. Изобщо! Дори и да имам предложения. Ако са след два през нощта, никога не се съгласявам. Освен това гледам да не пия студени напитки, а само със стайна температура. Гледам и да не пия алкохол преди участие или веднага след него, защото влияе лошо на гласните струни. Ето такива елементарни неща, нищо кой знае какво, но най-важното е сънят. И почивката, когато е преуморен.

- Проявява ли певчески и музикални заложби вашият син?

- Наскоро го записвахме и се оказа, че гласът му е много интересен и радиофоничен. Звучи много добре. Но е още малък, само на 7 години.

Четете още

Невена Цонева проговори за раздялата със Слави (ВИДЕО)

Невена Цонева проговори за раздялата със Слави (ВИДЕО)

СБОГОМ! Невена Цонева и Венелин Венков ЗАРЯЗАХА  Слави Трифонов

СБОГОМ! Невена Цонева и Венелин Венков ЗАРЯЗАХА Слави Трифонов

Реклама
Реклама
Реклама