Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/17319615 www.bgdnes.bg

Петър, който стана Петра, търси голямата любов

  • Докато се готви за делото на годината 
  • Транссексуалната си взе куче, на което дава цялата си обич в момента 

Доли ЛУКАНОВА

Транссексуалната Петра, която беше Петър, още чака голямата любов! Неведнъж горнооряховчанката е споделяла, че мечтае за щастливо семейство. Като всеки човек търси своята половинка и вярва, че скоро ще я намери.

Реклама

"Има кой да ми е грабнал интереса, но ще видим тепърва какво ще става. Не смея да се надявам напразно. Да изляза срещу цялата държава и да й се опълча, не е нищо пред това да имам надежди и нещата да се провалят - ще се срина", споделя пред "България Днес" Христова.

25-годишната дори е готова да осинови дете, на което да дава безгранична любов, но първо иска да уреди живота си. Както сме ви разказали в предишни броеве, Христова е и единствената у нас, извървяла пълния цикъл на биологична трансформация от мъж в жена, след като гръцки лекари премахват мъжкото й достойнство и й слагат гърди. Момичето иска да е вписана като жена, за да може да си намери по-лесно работа и да води нормален начин на живот.

Към момента обект на нейната любов е кучето Мойра. Петра се сдобива съвсем наскоро с померана и му отдава цялото си внимание.

"Не слуша много, защото още е бебе, но вярвам, че ще се научи. Търсих я много време и се радвам, че вече е при мен. Возя си я в колата, радвам й се. При нея няма злоба, няма полове, няма раси", откровена е горнооряховчанката.

Петра е и първата транссексуална българка, успяла да осъди България в Страсбург за отказа от смяна на пола й по документи. Към днешна дата все още е Петър по лична карта, което й създава куп трудности. Борбата й започва още през 2018 година, като я вкарва в един омагьосан кръг на откази от страна на българските съдилища и дела за промяна на пола й. Петра, която е магистър по английска филология и бакалавър приложна лингвистика, не се примирява и отново търси правата си. В началото на тази година Върховният касационен съд отмени влязло в сила съдебно решение на Окръжния съд във Велико Търново, с което за пореден път е отказано на трансжената да смени пола, имената и ЕГН-то си.

"Новата дата е 2 април. Това ще е делото на годината! Много се зарадвах, когато разбрах. Трябва добре да се подготвя, защото Меркурий ще е ретрограден тогава и това не е много добре", допълва Петра.

Докато дойде дългоочакваният ден, горнооряховчанката завършва курс по астрология и разучава махало за радиестезия.

Четете още

Транссексуалната Петра си направи нова операция

Транссексуалната Петра си направи нова операция

Транссексуалната Петра пред "България Днес": Догодина вдигам революция!

Транссексуалната Петра пред "България Днес": Догодина вдигам революция!

Реклама
Реклама
Реклама