Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/17295242 www.bgdnes.bg

Фейк Роксана "раздава" пари на фенове

*Нова измама в социалките!

*Стотици жертви във фейсбук се вързаха

"Ужасни са тези хора, не се спряха", оплака се хитовата изпълнителка пред "България Днес" след поредната измама с нейния лик. Певицата е мишена на мошениците за втори път, а жертвите вече са стотици във фалшивата фейсбук страница.

"Изберете месеца на рождения си ден и ще получите подарък според него. Направи го с увереност", гласи фалшивата публикация, като първата снимка е на самата кралица на фолка - Роксана. Всичките й заклети фенове гласуваха пълно доверие, като публикацията има над 700 коментара и почти 1 хил. споделяния за по-малко от седмица. Освен чаровното лице на изпълнителката измамниците постнаха и няколко фалшиви снимки на стотачки и колети, сякаш това е печалбата, която чака да бъде изпратена.

Реклама

Актуалната изпълнителка стана обект на подобна схема и миналата година, когато отново използваха името и самоличността й за точене на пари. Лайф видеа, публикувани в официалната й фейсбук страница, бяха използвани от измамници за създаване на съдържание и фалшиви профили с имената и снимките на изпълнителката с цел кражба на парични средства от потребителите във фейсбук и инстаграм.

С обещания за големи парични награди отново недоброжелатели се възползваха от любовта на меломаните към певицата и ги подканиха да се включат в "печеливша томбола". Измамниците използват различни похвати, сред които чат разговори от съответната фалшива страница.

През годините много популярни лица са ставали жертва на този тип онлайн измама и известните личности са сериозна мишена, защото заклетите им фенове са лесна плячка. Сред звездите, забърквани в измами, са Слави Трифонов, Емилия, Преслава, Александър Сано, Юлиан Вергов и др.

За да се предпазим от интернет измамите, трябва винаги да проверяваме източника на публикацията, да не споделяме лични данни и да не изпращаме лични съобщения до акаунта, както и да не отваряме съмнителни линкове. Друго, което трябва да знаете, е, че когато нещо звучи твърде хубаво, за да е истина, най-вероятно не е истина!

Четете още

Фокпевицата Роксана се обяви за циганската Бионсе

Фокпевицата Роксана се обяви за циганската Бионсе

Роксана "стана" гастарбайтерка

Роксана "стана" гастарбайтерка

Реклама
Реклама