Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/16656477 www.bgdnes.bg

Победителката в "Гласът на България" Надежда Ковачева: Цял месец нямах глас заради ангина

В най-критичните моменти стиснах зъби, мобилизирах се и успях 

Цял месец големият победител в юбилейното десето издание на "Гласът на България" Надежда Ковачева боледува от ангина. Въпреки здравословния проблем 18-годишното момиче от Панагюрище стиска зъби, мобилизира се и триумфира.

"В най-критичните моменти успях да се събера и да дам всичко от себе си. За това ми помогна обстоятелството, че съм много самокритична и истински перфекционист. "Не повярвах, че аз печеля накрая", сподели пред "България Днес" броени часове след като спечели десетия сезон на най-гледаното музикално риалити у нас талантливата и харизматична ученичка от бунтовно Панагюрище.

Реклама

Затова Надежда все още не е обмисляла сериозно в каква насока ще инвестира спечелените 50 000 лв. от предаването. "Със сигурност средствата ще отидат в образованието и моето бъдеще като артист", категорична е дванадесетокласничката.

Напролет Надежда ще бъде абитуриентка в родния си град и вече знае следващите си стъпки. Певицата се подготвя да кандидатства в Национална музикална академия проф. "Панчо Владигеров" по специалността "Поп и джаз пеене". Така, ако бъде приета, от следващата есен Надежда ще се премести в столицата, където ще започне своя студентски и нов творчески път.

"Убедена съм, че искам да си вадя хляба с музика занапред. Музиката е моят живот и се надявам да я превърна в моя професия", споделя още Ковачева.

Зрелостничката вече има кавалер за своя бал - нейният най-добър приятел Стойко, с когото са неразделни от 10 години. Но рокля и обувки още няма, тъй като не й остава време от емоциите около участието в "Гласът на България".

Надежда ще отпразнува завършването на училище в изискан ресторант в Панагюрище, а след това заедно със своите съученици ще се забавляват няколко дни в Италия.

През това време Ковачева продължава да залага на нетрадиционен за младо момиче метод за концентрация и успокоение, като плете на една кука. "Видях го в едно клипче в интернет и ми стана много любопитно. Изпробвах го и ми допадна", разкрива даровитото момиче от отбора на Миро, което не сдържа сълзите си на финала на "Гласът на България", чувайки от водещия Иван Тишев името си на победител.

Реклама

Наред с това младата изпълнителка свири на пиано и укулеле - музикален инструмент, приличащ на малка китара. Обича да пее песните на големите звезди Арета Франклин и Уитни Хюстън.

Родителите й са винаги до нея, включително сега. Правят абсолютно всичко, за да се развива с таланта си.

Четете още

Победителката в "Гласът на България" Надежда: Ще вложа наградата от 50 бона в образованието си

Победителката в "Гласът на България" Надежда: Ще вложа наградата от 50 бона в образованието си

Надежда Ковачева спечели "Гласът на България"!

Надежда Ковачева спечели "Гласът на България"!

Реклама
Реклама
Реклама