Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/16037213 www.bgdnes.bg

Орхан Мурад СКОЧИ на политиците заради разкопания Пловдив

Готвят голяма глоба на Пловдив заради адски мръсния въздух, казва незрящият певец 

"Пловдив ще бъде глобен от Европейската комисия с много пари заради адски запрашения си въздух!" Това каза в аванс за "България Днес" Орхан Мурад. Фолкветеранът подчерта, че този факт се крие от обитателите на Града на тепетата, но той разполагал с абсолютно достоверна информация и от Брюксел, и от властта у нас. Незрящият изпълнител предпочете да запази конкретните си източници в тайна.

Реклама

Известният певец се гневи, че "целият Пловдив е разкопан, на вили и мотовили. Нищо не се прави в този град". Той призна, че не е гласувал, защото не иска да поощрява с гласа си "следващите кражби и ощетяване на народа". "Каня всички журналисти да видят на какво прилича Пловдив!", обяви Орхан Мурад.

"Няма никакъв напредък по отношение на ремонтите", констатира с възмущение бащата на Сузанита. "И като кажат: дайте да направим това, че ще изтървем еди-колко си милиарда, които ще дойдат от Европа... И какво като дойдат? Какво видя народът досега от тези милиарди? Тези павета колко пъти ги редиха и пререждаха, на "Графа" колко ремонта направиха... На какво прилича това?", недоволства един от пионерите на фолка у нас. "Хората с моята професия пътуват много не само из България, но и по Европа. И можем да направим сравнение между държавите, между градовете, между цивилизованите методи на работа и това, което се случва в нашата страна. Затова сме така обезверени и песимистично настроени", смята певецът.

"Искам да усетя всички наши градове като градове на цивилизовани хора, на цивилизовани държави, на цивилизовани правителства", пожела си Орхан Мурад. Особено непримирим е той към "разбитите тротоари", по които, стъпвайки като в паници, успява да мине не повече от един човек.

Мечтата на изпълнителя е да види българските градове "с широки равни тротоари, с указания, с обозначени дактилни линии" за хората с увреждания. "Защото, като се хванем аз и моят придружител, и сме по-широки, отколкото един човек. Знаете ли по колко места не можем да минем по тротоарите? Ужасно е и за майки с колички", роптае таткото на силиконовата старлетка.

Идеята на неговия колега от Консерваторията Васил Петров, изказана първо пред вестника, за изнамирането на модел за мащабен контрол на изборния процес като панацея срещу фалшификации допада на Мурад. Към нея той прибавя "от себе си" и опцията "гражданите да могат да оттеглят доверието си от избраните хора, които не са изпълнили обещанията си". "И те да напуснат местата, които са заели", препоръча певецът.

"Не съм сляп поддръжник на партии и личности. Знам, че нещата са много изменчиви в посока дайте да вземем властта, пък после аз на теб, ти на мен", обобщи Орхан Мурад.

Четете още

Орхан Мурад не иска да вижда Сузанита и майка ѝ

Орхан Мурад не иска да вижда Сузанита и майка ѝ

Сузанита РАЗКРИ истинските си отношения с Орхан Мурад

Сузанита РАЗКРИ истинските си отношения с Орхан Мурад

Реклама
Реклама
Реклама