Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/15775020 www.bgdnes.bg

Мис България Александра Кръстева: Нямам си гадже, не търся ревнивци

Шашнахме целия свят със сирене и лютеница, облизаха си пръстите

Коя е тя?

Александра Кръстева е Мис България за 2022 г. Красавицата е на 19 г. Учи архитектура. Наскоро родената в Шумен хубавица стана втора на "Мис Планет" в Грузия. Там в продължение на седмица за титлите на победителите се бориха финалисти от 15 държави, сред които освен България и Грузия са още Сърбия, Турция, Финландия, Швеция, Норвегия, Латвия, Литва, Естония, Украйна, Испания, Южна Африка, Сингапур.

За емоциите, които преживява в Тбилиси, Кръстева се съгласи да говори пред "България Днес".

Реклама

- Александра, наскоро бяхте класирана на второ място на конкурса "Мис Планет" в Грузия. Какви спомени пазите от събитието?

- 6 дни бях в Тбилиси. Беше уникално. Имам много спомени и емоции. Никога няма да го забравя. Запознах се с куп хора.

- От конкурсите, които всички са гледали по телевизията, мнозина мислят, че има най-различни кръгове - по бански, в традиционно облекло и т.н. Така ли беше и в Тбилиси?

- Да, имаше. Бях с народна носия. Не за пръв път я обличам. Дълги години съм танцувала народни танци и носенето на носия не ми е чуждо. Една от вечерите беше традиционна за страните на участничките. Ние сложихме ракия, лютеница, сирене - все неща, с които сме известни в цял свят. Щом опитаха, само на нашия щанд стояха. На всички много им хареса и постоянно питаха колко е това, какво е онова. На някои им казахме да топнат сиренето в лютеницата. Първо им беше странно, но после направо си облизаха пръстите.

- Как се промени животът ви, след като спечелихте титлата "Мис България" през миналата година?

- Като човек не съм се променила. Просто към мен има по-голямо внимание.

Реклама

- Вероятно визирате мъжкото внимание?

- Повече женското даже. Има огромна завист към мен. Някои хора ме гледат лошо. Не се радват на моя успех и не ми мислят доброто. Личи си, че много хора, които не ме познават, мислят, че съм слабохарактерна. Не съм комуникативна и просто аз съм по-срамежлива. Трудно се отпускам и срещам много нападки за това.

- Какво ви предстои оттук нататък с конкурсите?

- Имам още предложения за Седмицата на модата в Анталия и Милано. Още не съм решила дали ще участвам.

- С какво се занимавате в момента?

- Уча архитектура. Втора година съм студентка. Искам, след като завърша, да се занимавам с това. Мечтая един ден да изградя къща на родителите си. По този начин искам да им се отблагодаря за всичко, което са направили за мен. Те са ми дали добър живот, научили са ме да бъда човек.

- На какви лишения се подлагате, за да съчетаете ангажиментите си в кариерата като модел и учението?

- Много безсънни нощи със сигурност. Най-вече заради ученето, което е много трудно. Липсва ми сън, но искам да имам добри оценки, така че няма как. Умората е голяма, но съм се хванала на хорото, както се казва (смее се). Ако имам някакво свободно време, то е адски малко.

- Вие сте родом от Шумен. Често ли се прибирате при семейство и близки?

- Ами да, зависи дали имам възможност. Живея сама в София, родителите ми ги няма, но се оправям. Семейството ми много се притесняваше в началото, защото съм шофьор, но бързо свикнах с движението в София. От родния ми град пазя хиляди спомени. Цяло лято прекарвах на село при баба и дядо. Това са незабравими емоции.

- С избирането на вашата наследничка - Елизабет Кравец, за "Мис България" се разбуниха духовете. Чуха се какви ли не коментари. Защо се стигна дотам?

- С нея се запознахме на "Мис България". Тя има всички качества да спечели короната. Какво значение има какъв е произходът й? Не знам защо се изля толкова хейт към нея.

- И последен въпрос - свободно ли е сърцето на Мис България?

- (Смее се.) Да. Нямам си приятел. За мен най-важното е човекът до мен да е добър. Със сигурност не трябва да е ревнив. Това е много лошо. Трябва да си имаме доверие един на друг.

Четете още

Славена Вътова РАЗКРИ ТАЙНА с Александра Богданска

Славена Вътова РАЗКРИ ТАЙНА с Александра Богданска

Мис България печели "Мастършеф"? Лора Асенова отговори!

Мис България печели "Мастършеф"? Лора Асенова отговори!

Реклама
Реклама
Реклама