Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/15745419 www.bgdnes.bg

Актрисата Нона Йотова: Харесвам се ГОЛА и на 56!

Първата идея да играя без дрехи беше на Нети

"Харесвам се гола и на 56!". Това каза за "България Днес" актрисата Нона Йотова, която предизвика буря от коментари в социалните мрежи през последните дни със свое селфи по бански пред огледалото вкъщи.

"Не мога да разбера обаче с какво толкова разбуних духовете? Най-обикновено селфи. Преди Великден пак имах една такава снимка. Тя имаше много, много, много харесвания. Но сега явно някои хора са решили, че новият ми фотос е суперинтересен и забавен", коментира половинката на ген. Богомил Бонев пред "България Днес".

Реклама

"Имам право да си пускам снимки на стената", категорична е Йотова, парирайки част от подмятанията в социалните мрежи, че за жена на нейните години е неподходящо да помества свои фотоси почти по евино облекло.

"Ако не изглеждах добре, нямаше да си направя това селфи, нали!", показва заслужено самочувствие бившата червена депутатка. "Който намира някакъв кусур, да каже нещо, но не зад гърба ми", обърна се към критикарите си пеещата актриса. Нейната преценка е, че единственият кусур, който може да й се намери, е, че е на 56 години и въпреки това за нея "възрастта не е порок".

"Наскоро прочетох, че световноизвестната моделка Кармен, 91-годишна, се е снимала по същия начин като мен, полугола, завита малко само с един чаршаф, и в момента е на кориците на най-известните модни списания", позова се на примера на модната ветеранка Нона.

Жената до бившия вътрешен министър органично не понася фалшивия морал. "В българското общество има много фалш, еснафщина и псевдоморал", убедена е тя.

"Аз съм първата българска актриса, която се съблече на сцената. Това се случи още през 1993-а. Играх в много трудната пиеса "Несретникът". Неин режисьор беше Николай Ламбрев-Михайловски. Около 15 минути бях гола. Но всичко беше изпипано много художествено, много съдържателно оправдано, с подходящото осветление, разположено горе, над сцената, така че не се виждаше нищо грубо... Беше една много красива сцена", напомни изпълнителката на "Омана".

Много възторжено се изказал тогава за ролята на Нона нейният колега Ивайло Христов. След края на спектакъла настоящият професор в НАТФИЗ й казал: "За първи път гледам голота на сцената, която не дразни, не отблъсква, не е самоцелна и стои добре - разказа още за "България Днес" Йотова. - А "Нашите прекрасни тела" ги спряхме чак на 15-ата година", допълни тя.

Въпреки че вече са спрени, тялото на актрисата, опитала силата си и в политиката, остава във форма, на която могат да завидят и по-млади дами. Любимата на ген. Бонев не е забравила, че всъщност нейната колежка Нети дава идеята да играят без дрехи в "Нашите прекрасни тела". "На афиша бяхме голи, увити само в един парашут, но не се показахме така на сцената и даже публиката се сърдеше, че нямаше никакво събличане", спомня си с усмивка Нона.

Четете още

Нона Йотова е "жената котка"
Нона Йотова е "жената котка"

Нона Йотова е "жената котка"

И Нона Йотова иска държавна помощ за книгата си
И Нона Йотова иска държавна помощ за книгата си

И Нона Йотова иска държавна помощ за книгата си

Реклама
Реклама
Реклама