Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/15000487 www.bgdnes.bg

Луна прави акция с ядене на пари

Фолкветеранката кани политици и тузари да дъвчат публично банкноти

Първа по рода си акция в българската история подготвя Луна, научи от самата нея "България Днес".

Реклама

Разочарована и омерзена от меркантилизма на съвременния БГ елит, певицата се решила да проведе мегапровокативен пърформанс. Щяла да предлага на политици и олигарси... да дъвчат публично банкноти! Дали обаче такъв тип публични прояви са разрешени от закона, русата амбиция вдига рамене. В Швейцария например човек, който се смее на банкнота, може да попадне в затвора. У нас късането и горенето на пачки е далеч от националния спорт поради хроничната финансова криза. Но родните тузари си позволяваха подобни изпълнения през 90-те. Сега обаче, както разказа в едно скорошно интервю колегата на Луна - Илиан Михов-Баровеца, заради кризата вместо банкноти те мятали салфетки по певците. "А преди беше обратното - хвърляха банкноти вместо салфетки", жали за отминалите времена Баровеца.

От известно време Луна се е вживяла в ролята на духовен водач на народа. Във всички свои медийни изяви от последната една година гласовитата шуменка възхвалява учението на Петър Дънов и громи ужасяващата по думите й алчност на съвременните хора. И е права!

Изпълнителката от златните години на фолка вече призова духа на Учителя, за да се допита до него дали да се яви на парламентарните избори на 2 октомври миналата година. От няколко петилетки Луна е запалена фенка на идеите на "Бялото братство", но още не е била видяна да танцува паневритмия на Рилските езера. Най-важният постулат според нея от дъновизма е гордо изправената глава, а не превитият гръбнак.

"Моята глава не е наведена като на повечето кандидати от партиите, които вече са омръзнали за тези 33 години на българите. Аз съм човек, който вярва в духовното, а не в материалното. Чувам гласа на "колективната душа" и го следвам. И дали в тези избори, дали в следващите той ще ми помогне, защото хората ме разпознават, искат ме в политиката, изразявам техните стремежи", категорична е Луна.

"Аз съм силен духовно човек с моята вяра в Бога, с моите убеждения, с моята борбеност и вярвам, че съм духовен водач на българите. Убедена съм, че някой ден и лозунгът "Луна президент" ще се превърне в реалност", не се отказва от мечтата си певицата.

Предстои да видим кои БГ политици и тузари ще се престрашат да дъвчат банкноти пред Луна!

Четете още

Богдана Карадочева и Луна: Бог ни наказва с жегите!

Богдана Карадочева и Луна: Бог ни наказва с жегите!

Луна пак ИЗРИГНА: Управляват ни престъпници!

Луна пак ИЗРИГНА: Управляват ни престъпници!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама