Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/14993603 www.bgdnes.bg

Музикантът Етиен Леви: Джако копира от мен лунната походка

Свалили песен на група "Трик" от ефир, била много модерна

"Когато създадохме песента "Електронното куче", беше пусната два пъти по Българско националното радио, след което я свалиха от ефир - спомня си славното минало певецът Етиен Леви. - По това време всяка песен минаваше през специална комисия, която оценяваше песните не само по технически параметри, но и дали музиката, текстът, аранжиментът и изпълнението са добри. Разбира се, много се внимаваше да няма западно влияние. Текстът в съчетание с мелодията, аранжимента и изпълнението на ВГ "Трик" беше много силно - модерна песен, с прекрасни звукови ефекти и невероятен текст от стихосбирката на един от най-големите ни поети Георги Константинов. След тези две излъчвания в национален ефир песента беше свалена с аргумента, че "е подигравка с българската електроника". Песента намери своето място в първата ни дългосвирeща плоча "Трик 1". Позволихме си да участваме с тази песен в забавно предаване по БНТ, откъдето песента отново не беше допусната да бъде излъчена поради факта, че "солистът на групата правел американски движения с краката".

Относно специфичните движения, с които е прочут на сцената и които много напомнят на танците на Майкъл Джексън, Етиен споделя: "За тази прословута лунна походка хората биха казали, че съм я заимствал от Майкъл Джексън. Но то е обратното. Шегувам се, разбира се! Просто Джако е година по-малък от мен и двамата сме се развивали паралелно, без да знаем един за друг".

Реклама

Като дете се е учил от големите циркови артисти в Полша, където е работил баща му Херцел Леви. Бил е много впечатлен от клоуните, които са универсални артисти - "умееха да разсмиват публиката и да показват уменията си в други циркови номера".

Участникът в "Денсинг старс" 2009 г. признава, че с група "Трик" са имали забавни моменти около излъчването на популярната по онова време песен "Розовата пантера Пинко". "Снимахме за забавно предаване с известната режисьорка Васа Ганчева.

Целият бях розов, включително лапичките и праха по косата ми. Бях с черни мустаци и точка на носа. Специално за участието ни в предаването по поръчка ни ушиха дрехите и грамадната ми розова папийонка", разказва преподавателят от НБУ доц. Етиен Леви.

"Когато колегите ме видяха гримиран и облечен, прихнаха в кикот и провалиха репетицията. А Васа Ганчева, вика: "Защо се смеете, бе!". А те й казаха: "Ако видиш Етиен, и ти ще се засмееш", и тогава тя каза: "Искам веднага да видя Етиен на камерата!". Аз застанах пред нея и само се чу "Боже Господи! Остава!", смее се на спомените си певецът.

Четете още

По примера на "Молец" - юнаци пускат лъвски мустаци

По примера на "Молец" - юнаци пускат лъвски мустаци

Етиен Леви тъгува по "Златният Орфей" и "Мелодия на годината"

Етиен Леви тъгува по "Златният Орфей" и "Мелодия на годината"

Певецът и музикален педагог Етиен Леви: Никога няма да позволя да остарея!

Певецът и музикален педагог Етиен Леви: Никога няма да позволя да остарея!

Eтиен Леви: Три пъти карахме COVID с жена ми

Eтиен Леви: Три пъти карахме COVID с жена ми

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама