Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/14961630 www.bgdnes.bg

Христина Христова цял час върти букли за ефир

8 човека от два екипа мъкнат целия багаж

Не! Няма фризьори и гримьори, нито стилисти със сутрешния екип на БНТ, който от месец ни буди с морските изгреви от различни точки на Черноморието. Външният вид на водещите си остава в техни ръце.

Грима и косата аз си ги правя, разкри пред „България Днес“ популярната водеща Христина Христова. „Първия ден опитах да си направ букли - цял час ги въртях. И до ефир нищо не остана въпреки тоновете лак върху косата ми. Само изгубих времето си“, вайка се с усмивка тя.

Реклама

Изглежда много лесно и готино, но зад кадър само ние си знаем какво е! Целият багаж се мъкне от двата ни екипа - 8 човека, и всичко побираме в две коли. Като пътуващо кино сме!“, разказа и ководещият и колега на журналистката Христина Симеон Иванов.

В предаването не липсват драми. Веднъж студиото щеше да го отнесе буря, друг път го изнесоха на столчета в морето, имаше и включване от палубата на пътническо корабче. В морските им включвания сценарият нерядко се променя.

Част от случващото се понякога е пълна импровизация. Каквато беше и управлението ми на корабче от Стария Несебър към Слънчев бряг“, разкри чаровната заралийка, и допълни: „Не мога да опиша усещането! Беше абсолютно незабравимо за мен, защото имам фобия от безкрайната морска шир и дълбоките й води“, довери ни още тя.

Денят им не е толкова розов като морски изгрев, колкото ни изглежда на фотьойлите пред екрана - ставане към 4:30 ч., ефир, бърза закуска, тръгване към новото място, огледи, работа в най-голямата жега. Кога спят? Нямат много време за сън. „Зареждаме се от ранните ставания и йодните изпарения“, пошегува се Симо, който не спира да се чуди на колежката си Хриси как е успяла да води предаването 3 години съвсем сама. И добави още по неин адрес: „Тя ще говори за духовното и емоционалното в нашия ефир, аз - за суровите и праволинейни страни в него“.

А доайенът на предаването вметна за младия си колега:Добре, че се появи Симо - доста по-лесно вече се получават нещата с него! От двама ни той е балансьорът в страстите, аз съм по-емоционална. И когато единият липсва на екран, се усеща, няма какво да се лъжем! Трудно човек намира най-подходящата за него професионална половинка“, откровеничи Христова, която каза, че макар доброто им стиковане, Симо е коренната ѝ противоположност. „Дори и във футболно отношение - той харесва Роналдо, аз - Меси, той Левски, аз ЦСКА“.

От днес морските включвания в сутрешния блок на Обществената телевизия продължават на север, където варненската редакция поема щафетата. Денят по БНТ ще продължава да започва всяка сутрин точно в 5:55 ч., а Хриси и Симо излизат в заслужена ротационна ваканция.

Първи са!

Четете още

Водещ в БНТ се сгоди за ученическата си любов

Водещ в БНТ се сгоди за ученическата си любов

Христина Христова чинно чака на тротоара
Христина Христова чинно чака на тротоара

Христина Христова чинно чака на тротоара

Водещите на сутрешния блок по БНТ Симеон и Христина: Наспиваме се бързо,наваксваме следобед

Водещите на сутрешния блок по БНТ Симеон и Христина: Наспиваме се бързо,наваксваме следобед

Нов водещ в "Денят започва"

Нов водещ в "Денят започва"

Реклама
Реклама
Реклама