Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/14829742 www.bgdnes.bg

(ВИДЕО) Димитър Иванчев, гласът на Антонио Ресио: В студиото умираме от смях с "Новите съседи"

Много ми харесва, че сериалът е толкова политически некоректен, казва актьорът

Кой е той

Димитър Иванчев е актьор, известен с озвучаването на обичания испански сериал "Новите съседи". Комедийният шедьовър е любим на милиони българи, които всяка вечер си умират от смях с рибаря Антонио Ресио, бохема сваляч Амадор Ривас, човека възглавница Висенте Марото, плажния гларус Фермин Трухийо. Общото между всички тези зашеметяващи персонажи е, че ги озвучава Митко Иванчев. В очакване на новите сезони на "Съседите" по Би Ти Ви вървят обичаните стари серии. А гласът на Антонио Ресио говори специално за читателите на "България Днес". Включително и със специално заснето видео, което можете да видите само на bgdnes.bg!

Реклама

- Г-н Иванчев, очакваме новите сезони на "Новите съседи", но преди това ще се порадваме на първите епизоди от поредицата. Вие как си обяснявате феноменалния успех на този сериал в България?

- Народопсихологията на хората в България и Испания е сходна. Проблемите, които ние имаме в нашата страна, явно ги има и там. Този сериал е изключително политически некоректен и на мен това ми харесва. В много от епизодите се говори директно срещу политици, и то когато са били на власт в тази страна. Например премиерите Хосе Луис Сапатеро и Мариано Рахой. Търговецът на риба Антонио Ресио, един от образите, които озвучавам, ги замери и двамата с рак в различни епизоди от сериала. Сигурно са си го заслужавали! Никой не е пожален. Дори папата в една серия отнесе удари с чанта. И то от най-яростната католичка Берта Ескобар.

- Разкажете ни как вие зад микрофона успявате да се въздържите и да не избухнете в смях при някои от абсурдните ситуации в "Новите съседи"?

- Честно казано, понякога не успявахме да се въздържим. Спирахме записите, защото се превивахме от смях по време на дублажа. Беше много интересно преживяване, всички работехме с истинско настървение. Има и много импровизации, които ние вкарахме във филма. Колегата Сашко Воронов въведе един лаф в устата на съветника по младежта и свободното време Енрике Пастор: "Пада си по мен, ама хайде". Казва го, когато героят от филма сваля някоя мацка, а в повечето случаи горкият Енрике все се проваляше в любовта, редовно жените му го оставяха с бележка. Моя е фразата: "изкълченяк". С тази дума Антонио Ресио обижда някого, който според него е със сексуално отклонение.

- Кой е вашият любим герой в сериала?

Реклама

- Аз озвучавам основно четирима герои - рибаря Антонио Ресио, бохема сваляч Амадор Ривас, човека възглавница Висенте Марато и плажния гларус и скараджия Фермин Трухийо. В началото най-много харесвах Амадор, но след това образът на Антонио Ресио се разви и ми стана любим. Спечелих "Икар" за работата ми в "Новите съседи" и този сериал вече повече от десет години е част и от моя живот. Когато озвучавах епизодите, усещането беше, че отивам на представление, а не просто да чета текст.

- Как успявате така да играете с гласа си особено когато трябва да озвучавате различни герои в една и съща сцена?

- Въпрос на опит, а някои казват и на талант. Веднъж взехме акъла на американска режисьорка, която не можеше да повярва, че всеки от нас в дублажа озвучава по няколко образа. Каза, че това при тях е невъзможно.

- Коя е най-смешната ситуация от работата ви покрай "Новите съседи"?

- Не са една и две. Но сега се сещам за сцената, когато Амадор работеше като жиголо и стриптийзьор в един старчески дом и бабата, която го беше наела - Милагритос, припадна. Много се забавлявахме при озвучаването на неговия танц, когато се събличаше: "Искаш ли да видиш чудо, Милагритос! Ще го видиш..." И прас с колана по леглото. Имаше много смях, а и импровизация.

- Вие ходите ли на събрания на етажната собственост във вашата кооперация?

- Честно казано, никога не ходя. Но ще ви разкажа забавен случай. Съседът, който живее над нас, много свестен млад мъж, веднъж започна да ми се извинява. Казва: "Ако някой път се чува много шум от вкъщи, да знаете, че гледаме един сериал и силно се смеем с жена ми. Молим ви да не ни се сърдите". Питам го, кой е този сериал, за да го гледам и аз, а комшията казва: "Новите съседи". Когато му казах, че аз озвучавам някои от основните герои, не можеше да повярва. Гледаше ме, все едно не съм съвсем обикновен човек, а нещо много по-различно. 

- Усещате ли се като част от живота на много от българските зрители?

- Предполагам, че наистина сме част от живота на много българи. Радвам се, че по някакъв начин доставяме удоволствие на хората. В днешния напрегнат живот, ако ги няма тези забавни моменти, ще ни бъде още по-трудно.

- С кои от актьорите в сериала бихте искали да се запознаете?

- Искам задължително с моите герои, ако дойдат. Имаше такава идея на Би Ти Ви, но явно не са се разбрали за хонорарите. Дори една от фенгрупите на сериала във фейсбук искаше да ни събере поне нас, озвучаващите актьори, но засега и това не се осъществи. Искам да видя испанските колеги какви хора са. И те в живота не са такива, каквито в сериала. Човешкият контакт извън работата ще ми бъде най-интересен.

- Харесвате ли испанската култура?

- О, да. Мечта ми е, ако не да живея там, то поне да отида на една дълга екскурзия. Имам чувството, че в предишния си живот съм се родил в Испания.

- Какво да очакваме от новите сезони на сериала?

- Има доста нови актьори. Снима се в нова сграда. Съветникът Енрике получи инсулт в реалния живот и го няма в последния сезон, който е заснет. А сега за този, който се снима в момента, не зная дали вече се е възстановил. Той си е главен персонаж още от предходния сериал "Щурите съседи".

Сканирай кюар кода и внимавай да не паднеш от смях!

Четете още

Те пак влизат в домовете ни! "Новите съседи" се завръщат

Те пак влизат в домовете ни! "Новите съседи" се завръщат

Актьорът Филип Григоров, звезда в Испания:
Извън България пробих, тук не става
Актьорът Филип Григоров, звезда в Испания:
Извън България пробих, тук не става

Актьорът Филип Григоров, звезда в Испания: Извън България пробих, тук не става

Гласът на Антонио Ресио: „Новите съседи” вече прогониха вируса!

Гласът на Антонио Ресио: „Новите съседи” вече прогониха вируса!

Гаджето на Де Хеа влиза в "Новите съседи"
Гаджето на Де Хеа влиза в "Новите съседи"

Гаджето на Де Хеа влиза в "Новите съседи"

Реклама
Реклама
Реклама