Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/14322283 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Зуека: Не харесвам наивизма в картините на баща ми

Майка ми беше много изненадана, че е започнал да рисува, каза Девина Василева

"Наивизмът не е моето изкуство. Така рисува баща ми. Аз не го харесвам освен при художничката Лика Янко." Това заяви за "България Днес" Девина Василева, първородната дъщеря на Васил Василев-Зуека и режисьорката Нина Димитрова.

Реклама

Популярният й баща обаче се гордее с нейните постижения в изобразителното изкуство. Наскоро Зуека похвали платно на щерка си и заяви, че "тя е по-добра от моите картини".

"Да, знам какво е казал баща ми, все пак това е субективно мнение", самокритична е Девина.

Младата режисьорка сподели за вестника, че преди два дни платното, впечатлило толкова Зуека, е продадено в Италия. Девина и купувачът се открили в Интернет, уточни дъщерята на шоумена художник.

Девина разказа още, че баща й бил абсолютно самоук. "Майка ми беше много изненадана, че е започнал да рисува - разкри тя. - Все пак е учил куклено майсторство, там са драскали нещо", смята девойката.

Първородната наследница на комедианта, преселил се в Испания с второто си семейство, призна, че и тя, и баща й са абсолютно самоуки. "Учила съм се сама на анатомия. Не ставаше много бързо. Има хора, които са по-бързи", скромничи тя.

Художникът у Девина се родил от "драски и шарки" в училище. След това нещо се отприщило в нея и започнала да рисува "сериозно".

За съжаление, твърди завършилото режисура в Лондон момиче, "нямам този лукс да рисувам по цял ден". Затова все още не е натрупала минималния брой от 10 платна, необходими за откриване на самостоятелна изложба.

Реклама

Вернисажът засега не влиза в близките планове на Девина Василева, защото тя е прекалено ангажирана с работата си в киното.

"Скоро ще излезе късометражният ми филм "И в болест, и в здраве" - за едни деца, които правят сватба, има и булка беглец в сюжета, но не мога да дам повече спойлери", сподели дъщерята на Зуека. Освен като режисьор тя ще се изяви и като продуцент на филма на своя колега - младия оператор Георги Георгиев, с когото са учили заедно при именития режисьор Георги Дюлгеров.

Телевизията обаче не е сред любимите занимания на Девина. "Абсолютно не съм за телевизията! - категорична е тя. - Не харесвам българската телевизия. Не смятам, че е качествена. За мен е кич", не крие вижданията си щерката на комедианта.

Девина обаче разкри, че има малка роля в сериал на Би Ти Ви и ангажимент в медията като помощник-режисьор.

"Но хората на изкуството сме малко двулични и бих направила тв сериал, ако ми дадат свободата да го направя като кино. А не да бъде излъчван между две реклами като повечето наши тв сериали", поясни първородната щерка на Зуека.

Четете още

Влади Априлов смени Зуека с Нейков

Влади Априлов смени Зуека с Нейков

Зуека с първа изложба в Испания

Зуека с първа изложба в Испания

Дъщерята на Зуека върви смело по стъпките на баща си

Дъщерята на Зуека върви смело по стъпките на баща си

Васил Василев - Зуека: Нямам път назад към България

Васил Василев - Зуека: Нямам път назад към България

Реклама
Реклама
Реклама