Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/13842115 www.bgdnes.bg

Устата ексклузивно пред "България днес": Доволен съм, постигнах целта си

Постигнах целта си, прокуратурата се самосезира

Само защитавам българската история, казва Иван Динев

"Доволен съм, постигнах целта си. Прокуратурата се самосезира и започва разследване".Това обяви пред"България Днес", казва Иван Дичен-Устата след като подаде сигнал в ДАНС за заплахите, които заваляха срещу него след песента му за Северна Македония. 

"Аз не съм заплашвал никой, само и единствено защитавам българската история", споделя музикантът пред вестника. Устата сподели, че чака да го потърсят от институциите.

Реклама

Преди дни изпълнителят пусна видео с песен, свързана с Република Северна Македония. Устата твърди, че след публикуването на видеозаписа са заваляли заплашителни съобщения в социалните мрежи със заплахи за живота му.

В Софийска районна прокуратура е образувана преписка. Прокурор ще направи лична проверка по случая и след като бъде събрана достатъчно информация и доказателства за тези заплахи, прокурорът ще прецени дали " има достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.", пише в съобщението от Районната прокуратура в столицата. Ако се сметне, че има престъпление държавното обвинение ще подпука македонците заплашвали Устата.

Вчера певецът подаде сигнал в полицията, в ДАНС и Министерство на външните работи заради заплахите за живота му. Той подчерта, че въпросите, които му задали в полицията, били абсурдни. "Затова реших да се обърна към по-висши институции", казва Динев. Динев работи по казуса с юрист и след входиране на сигнала му ще чака да бъде повикан от институциите.

Преди дни музикантът разбуни духовете в съседна Северна Македония със своята песен "Урок по история на Македония". Не след дълго заплахите започват да валят една след друга от недоволни македонци. Ето част от тях: " Да ти *бам мръсната фаца татарска, марш да ти *бам копилето", "Ке те тепам како магаре", "По улицата ке те влача" и още подобни грозни и притеснителни заплахи получава музикантът. Предстои в скоро време да стане ясно дали държавното обвинение ще подпука македонците, които заплашват Устата.

Четете още

Устата подава сигнал до ДАНС след заплахите

Устата подава сигнал до ДАНС след заплахите

Устата проговори за заплахите от Македония. „Нямам право да ме е страх!", казва певецът

Устата проговори за заплахите от Македония. „Нямам право да ме е страх!", казва певецът

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама