Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/13525127 www.bgdnes.bg

Хисарския поп бори вирусите с мръвки

Дори и болен, продължавам да пея, похвали се легендата 

С домашни мръвки и наденици Хисарския поп бори зимните вируси.

Това сподели пред "България Днес" легендарният изпълнител, който през последните дни не се чувства добре здравословно.

"Купих си 15 килограма телешко и още толкова свинско месо, от които ще си направя кайма. Взех си и домашни наденици, които веднага сложих във фризера. В този живот трябва да си угаждаме. Ако сами не помислим за себе си, никой друг няма да го направи. Когато ми се дояде, вадя от фризера, пека и хапвам", каза още пред вестника изпълнителят на вселенския хит "Дай си сърцето".

Реклама

Наскоро Димитър Андонов, както е истинското име на музикалната легенда, бил повален от върлуващия в момент грип. "Имам кашлица и много храчки, неприятна история. Но въпреки здравословните проблеми продължавам да пея, защото имам предварително уговорени участия. На Бабинден - 21 януари, ще пея в Добрич и две седмици по-рано всички места са били резервирани. Хората искат да ме чуят на живо", добави 81-годишният обичан от народа певец.

Въпреки че е понатрупал годинки, Хисарския поп продължава да е все така активен в работата. За последните месеци е записал впечатляващите 36 нови песни. "Имам огромен запас от песни, които нито един друг изпълнител по света не може да изпълни всичките. Но си казвам, че здравето винаги трябва да е на първо място, защото без него нищо друго няма значение", категоричен е Андонов.

През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп - свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време. През 1983 г. нелегално издава първата си аудиокасета, разпространявана от ръка на ръка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама