Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6165132 www.bgdnes.bg

Агнешко с булгур по добруджански

Необходими продукти:

1,5-2 кг агнешко месо
1 ч.ч. булгур (грухано жито)
1/2 ч.ч. ориз
7 ч.ч. вода
2 големи глави лук
1 равна с.л. джоджен
1 равна с.л. девесил
1/2 равна с.л. чубрица
2-3 с.л. червен пипер
3 бр. дафинови листа
2-3 щипки черен пипер, олио и сол

Начин на приготвяне:
Нарежете измитото агнешко на едри парчета и го осолете леко. Нарежете лука на кубчета. Почистете и измийте ориза и булгура, объркайте ги заедно с лука и всички подправки и изсипете в дълбока тава. Добавете водата, сол и олио според това колко е мазно агнешкото. Разбъркайте добре, разпределете равномерно в тавата и отгоре наредете парчетата агнешко. Печете във фурната на 250 градуса час и половина.

Реклама
Реклама
Реклама