Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/6434466 www.bgdnes.bg

Осъдиха условно звезда в Народния

Актьорът от "Каръци" и "Забранена любов" Пламен Димов спипан да шофира пиян като кирка

Екип на "България Днес"

С 3-месечна условна присъда се размина актьор, който участва в постановка на Народния театър, след като е заловен да шофира пиян като кирка, научи "България Днес".
Пламен Димов е спипан зад волана със солидно количество алкохол в кръвта и само няколко седмици по-късно е наказан от Районния съд в Царево.
Инцидентът се разиграва на 14 август край заведение във Варвара, съобщават от полицията. Около 3,20 часа униформени спират БМВ със софийска регистрация. Заради неадекватното поведение на шофьора катаджиите решават да го тестват с дрегер. Уредът отчита 1,44 промила алкохол в кръвта на 26-годишния Пламен Димов и той веднага е откаран в ареста. Актьорът прекарва там 24 часа, след което е освободен, но срещу него започва досъдебно производство. Така три седмици по-късно Пламен Димов е предаден на съд. Младият актьор се признава за виновен и сключва споразумение с прокуратурата. След сделката Димов е наказан с 3 месеца условно и 3 години изпитателен срок. Пламен Димов ще се раздели и с шофьорската си книжка за следващите 9 месеца, строги са магистратите.
Първата по-сериозна изява на изгряващата звезда Пламен Димов на малкия екран е в сериала "Забранена любов" през 2008 година, където играе по-малкият брат на актьора Фахрадин Фахрадинов - Филип.
След това участва и във филма "Каръци" през 2015 година, където си партнира с цял отбор млади актьори.
През март Димов, който бе студент на проф. Ивайло Христов в НАТФИЗ "Кр. Сарафов", участва в постановката на Народния театър "Иван Вазов" - "Последното изкушение" по Никос Казандзакис на режисьорката Веселка Кунчева. Там той се превъплъщава в образа на Исус Христос.
"Няма да коментираме действията на актьора Пламен Димов. В момента сме съсредоточени в работата по началото на новия сезон в театъра, който започва само след дни", обясни пиарът на първата ни трупа Кати Попчева. Пламен Димов не се води на щат в Народния театър.
Пред "България Днес" самият актьор не пожела да обясни неприятната ситуация, след като е заловен от катаджиите да шофьора кьоркютук пиян.

Реклама

каре

Елена Петрова остана 1 г. без книжка

В неловка ситуация, гарнирана с алкохол, преди време се оказа и колежката на Пламен Димов Елена Петрова. На 18 април 2011 година катаджиите спипват атрактивната актриса да шофира с 1,2 промила алкохол в кръвта. Тогава тя бе топзвезда в хитовия по това време сериал "Стъклен дом" и гафът й предизвика широк отзвук. Тя е била спряна при рутинна проверка пред столичното заведение „Планет" зад храма "Св. Александър Невски" на 18 април. За нарушението Петрова се прости с шофьорската си книжка за 12 месеца.


Продуцентът Иван Христов също попадна в криминалните хроники, след като на 4 август 2008 година, седмици след като бе станал лице на кампанията "Ако си пил - слез, искам да стигна жив", катастрофира след употреба на алкохол. За щастие жертви няма, но дрегерът отчита 2,25 промила алкохол в кръвта. За нарушението си водещият получава 7-месечна условна присъда и отнемане на книжката за 7 месеца от Районния съд в Стара Загора. Според материалите по делото телевизионният водещ сам е признал пред лекаря от спешното приемно отделение, че е погълнал литър вино, около литър бира и 300 грама коняк.


Актьорът Иван Ласкин бе изловен от папараци да пие зад волана, но досега не е хванат от КАТ да шофира след употреба на алкохол.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама