Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/4765324 www.bgdnes.bg

Убийството на Бекир записано

Гьокчан Фахри, която закла бившето си гадже Бекир Рамадан, имала запис на убийството. Криминалисти подозират, че 19-годишното момиче, което безскрупулно заби кама в сърцето на любовника си, е имала съучастник. Полицията издирва мъж, за когото се предполага, че е заснел заколението и е помогнал на 50-килограмовата Гьокчан да парира съпротивата на Бекир.

Разсъблеченият труп на 20-годишния Рамадан бе открит във вторник вечерта в гориста местност край пътя Кърджали-Жинзифово с огромна прободна рана в гръдния кош. Няколко часа след зловещата находка криминалистите залавят и убиеца - 19-годишната Гьокчан от село Панчево. Час след ареста момичето прави пълни самопризнания.
"Убих го, защото, откакто се разделихме, ме изнудваше и постоянно ме насилваше да правим секс", заявила пред разследващите Гьокчан.

Реклама


През 2012 г. двамата имали краткотрайна любовна връзка. Оттогава датирали и скандални сексзаписи, с които Бекир е изнудвал момичето за нови плътски страсти. От думите на Фахри става ясно, че тя дълго се борила срещу извратените пориви на бившия си любовник, но накрая не издържала и се решила да вземе камата. Според близки до разследването източници обаче палачът на Бекир е имала помощник, който дори е заснел последните мигове на сладострастника. Полицията разследва няколко човека, като подозренията засега падат върху настоящото гадже на убийцата. Тя е с него от началото на годината. Предполага се, че след като е научил, че приятелката му е обект на сексуален тормоз, младежът ревностно решил да защити честта й и й предложил да го убият.
Трагичната история на кървавото деяние започва и завършва в понеделник. След нощна смяна в бензиностанцията, в която работи, Бекир отивал да пие кафе с приятели до Кърджали. Час по-късно тръгва да се прибира към Жинзифово. Телефонът му звъни. Гьокчан иска да се видят. Именно от извадената по-късно телефонна разпечатка ченгетата достигат до момичето. Радостен от неочакваната среща, Бекир забира бившото си гадже по пътя и двамата се отправят към гората, за да правят секс. Отбивката, където впоследствие е намерена колата на жертвата, е едно от известните места за кърска любов в околността. Момичето приканва Бекир в шубрака. Младежът се съблича гол и ляга на земята. Затова тялото му е намерено без дрехи. Докато го целува и ласкае, Гьокчан вади ножа и без да се замисля, го забива право в сърцето на мъжа. Точно в този момент предполагаемият помагач е заснел и злокобното видео.


Оставила бездиханното тяло в калта, убийцата тръгва надолу по пътя към разклона за Широко поле. Звъни на таксиметрова фирма и поръчва такси. Друг бакшиш забелязва младата жена да ръкомаха на около 3 км преди Жинзифово. Спира и й обяснява, че отива на адрес в селото, а тя тутакси се качва.
В селото Гьокчан наема друго такси за Панчево. На сутринта излъгва баща си, че ще ходи на зъболекар, и тръгва пак за областния град. Стигайки в Кърджали, изхвърля ножа, телефона си и батерията му в три различни контейнера. Малко след това е привикана на разпит, където първоначално отрича да е виждала или разговаряла с Бекир. Само след час не издържа и разказала всичко на ченгетата. Полицаите откриват вече камата и кървавото яке на посочените от момичето места.

Издала се във Фейсбук

След като ченгетата откриват, че Гьокчан е разговаряла с Бекир по телефона, проверяват и Фейсбук профила й. Там се натъкнали на следните коментари: "В мен живееше един добър човек, но вече го няма - умря, убиха го! и "Щастлива съм от деня, в който избрах да съм далеч от грешните хора".
Последната публикация преди задържането гласи: "Очакването ми от бъдещето е да не се срещам повече с хора от миналото. Никой не може да изплаши жена, тъмна като нощта, спотаила се в мрака".

Приятелят на ангелите

Така бил известен Бекир Рамадан сред всичките си близки и приятели. Прозвището му тръгнало, след като на два пъти на косъм се измъквал от лапите на смъртта.
"Веднъж ангелите го спасиха като бебе, а после, като беше на 9-10 години. Камион, минаващ през Жинзифово, го блъсна и го влачи към 20-ина метра. 20 дни Бекир беше в кома, но оживя. Третата среща със смъртта се оказа фатална, в понеделник е нямало кой да го пази от убиеца", проплакаха опечалените близки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама