Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/4680679 www.bgdnes.bg

Астрологът Светлана Тилкова-Алена: Бойко може да ни изненада със сватба

Деяна Павлова

- Алена, има ли връзка между астрологията и смяната на времето?
- След като астрологията работи с час, минута, секунда, очевидно изчисленията и последващите тълкувания са зависими от смяната на времето. Това не е повод за притеснение, защото тази промяна винаги е съобразена при направата на хороскоп. Поне на теория е така. Защото за разлика от персоналните хороскопи при използване на безплатни интернет програми за направата на звездна карта този детайл не е винаги правилно отразен, що се отнася за България. Ние се приобщихме към европейския ред за смяна на лятно-зимно време (в 3 ч. през нощта) през 1997 г. Иначе го въведохме 1979 г., когато въртяхме часовниците в 0 часа. Тогава без допълнителни таблици не ставаше. Тъй че е немалка опасността невнимателният астролог да сбърка часа и да направи грешен хороскоп, след което и личните проблеми стават факт, и професионалните сривове не закъсняват.

Смяната на времето би могла да доведе не само до грешни изчисления, но оказва и пряко въздействие върху житейския ни тонус, работоспособност и психика. Тя повлиява по различен начин хората, родени в отделните зодиакални знаци и в различните сезони. Влияние оказва и на коя птица сме подвластни - на чучулигата - ранобудната, или на совата, чиято работоспособност се засилва след залез слънце. Няма как хората, подвластни на совата, да са дейни и да работят в обичайния си ритъм, ако се налага да стават в ранни зори, в противоречие с естествения им биологичен часовник.

Реклама

Зимни знаци - всички хора, родени в зимните знаци - втора и трета декада на Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и първата декада на Риби, не се чувстват добре от изкуствената промяна на времето. През всичките месеци до есента са отпаднали, без желание за активност, сънливи, а тези, които имат по-лабилна психика, изпадат в депресия заради ранното ставане, особено ако имат повече планети в някой от тези знаци или ако са родени в понеделник, защото тогава тяхната седмица започва от следобеда в този ден. Може да има положителен обрат в тонуса им, ако в личните им звездни карти повече планети присъстват в пролетните и летните знаци.

Пролетни знаци, които са втора и трета декада на Риби, Овен, Телец и Близнаци, когато природата разцъфтява, по-лесно възприемат тази промяна, но не и ако имат Луна или асцендент в някой от зимните зодиакални знаци. Тогава и на тях им трябва време за напасване, въпреки че може да се случи по-бързо. Най-добре биха се чувствали, ако имат и Луна и асцендент в някой от пролетните знаци.

Летни знаци - Рак, Лъв, първа декада на Дева, обичат да им е спокойно, да планират денонощието си така, както те преценят, затова смяната на времето и при тях не носи полза, освен ако нямат в личния си хороскоп много планети, разположени в огнени знаци, които да ги зареждат със сили.

Есенни знаци - втора и трета декада на Дева, Везни и първа декада на Скорпион, също изпадат в меланхолия в месеците на наложеното по-ранно ставане.
Категоричното ми мнение е, че изкуствената смяна на времето трябва да бъде отменена, защото последствията при хората, родени в четирите сезона и знаците, които ги покриват, може да са сериозни здравословни проблеми. Планетата Земя има своя естествен часови ритъм, на който сме подвластни. Другото е насилие върху волята и психиката ни и задължително ще настъпи мигът, в който тази промяна - лятно-зимно време, ще бъде премахната.

- Как ви се отразява на вас смяната на времето?
- Не ми се отразява добре поради факта, че съм родена в зимен знак. Освен това съм подвластна на совата. Работя до средата на нощта и затова ми е особено трудно да ставам в ранни зори, при това по лятно часово време.

- Влияе ли датата, на която се извършва промяната в часовете, върху живота ни?
- Всяка календарна дата оказва влияние в личния нумерологичен хороскоп, където се превръща в лична вибрация след определени изчисления. Датата на смяната на зимно с лятно часово време оказва влияние и като обща вибрация, и като лична за всеки човек, съгласно неговия годишен нумерологичен хороскоп. Денят за смяна на времето тази година е 29.03. за лятното и 25.10. за зимното. Денят 29.03.2015 носи кармично наказание за хората, които не се съобразяват с изискването на Сатурн да творят само положителна карма. Общата вибрация на деня е на трудности, породени от странични и неочаквани фактори, които са гаранция, че мнозинството хора също ще срещат трудности при изпълнение на задачите си, при реализация на плановете си, а също и в междуличностните отношения. Е, ще има късметлии, за които денят на кармично наказание ще бъде с час по-късно. Друго влияние за добро или зло смяната на времето няма.

Реклама

- Премиерът Борисов обясни, че няма намерение да се жени, но какво вещаят за него астрологията и нумерологията?


- Премиерът Борисов да не прави крайни изказвания, свързани с неговия личен живот, защото ако постоянно се зарича, че няма да се жени отново, а напоследък да твърди, че дори и да иска, няма време да се ожени, съдбата може да му поднесе неочаквана изненада след рождения му ден тази година. Господин Борисов предполага, но Господ разполага, а астрологът го подкрепя. Премиерът навлиза в лична година на емоции, когато, както казват старите хора, може да се срещне със сляпата неделя и да изненада обществото с женитба. Няма лошо. Не му е отредено да е самотен в зрелите си години, така че всяко нещо с времето, което му е отредено.

- Коя дата би била най-подходяща за сватбата на Ангел Найденов и Мая Манолова?
- Този въпрос да не би да е апел за социална помощ. Ако трябва да дам отговор, свързан с техните политически пристрастия, денят е 9 септември, без значение от годината. Като абсолютно безпристрастен астролог обаче ще кажа, че Мая Манолова на рождения си ден през 2015 г. навлиза в лична година на материална стабилизация и на кармична разплата, както повелява и нейният юбилей, който е обвързан с четвъртия й житейски период, подвластен също с материални стремежи и кармична разплата.
Ангел Найденов е в година със същата вибрация до рождения си ден през септември. Ако двамата са свободни от обвързаности с предишни отношения, могат да създадат семейство през юни, юли, август или септември, но преди средата му. Колкото до деня - всеки е подходящ без събота, деня на мъртвите. Аз винаги препоръчвам петък или неделя.
И понеже на Ангел Найденов житейският период позволява да живее извън България, най-добре ще е за двамата, стига да имат такова желание и възможност, да се установят зад граница, където ще си "купят" спокойствието и ще се радват на хармония в семейния живот.

- На 22 март откриха убито момченце в куфар, но и досега не се знае кое е то, имаше и взрив в Иганово, преди това наводнения. Ще се промени ли лошата карма, която ни е застигнала, и кога?
- Лошата карма сме си я заслужили сами. От нея не можем да избягаме и трябва да си я изстрадаме. Към изредените драматични събития ще добавя и снеговете, но както те, така и наводненията са част от типичната за нас природа, все пак сме в умерения климатичен пояс и все още сме повлияни от Нептун в Риби. Снеговете, въпреки че имаше затруднения при тяхното изчистване, са гаранция за плодородие. Ако бъдем лишени от него, то ще е заради нашата немарливост, допускаща преливане на речните корита и язовирите и унищожаваща реколтата. Увеличените случаи на насилие, на убийства от началото на годината са следствие на кармичната разплата и влиянието на Сатурн, за което предупредих още в началото на 2014 година. Не че бях чута! Напълно заслужени страдания, разбира се.

Взривът в Иганово, който без съмнение е нарочен, е заради непочтени действия. Кармичната разплата заради този взрив тепърва предстои.
Докато не осъзнаем смисъла на думите "карма“ и „разплата" няма да тръгнем по пътя на светлината и хармонията, на чистата любов, дарена ни от Създателя, защото това зависи само от нас.

Кармата на човек може да се промени сравнително бързо, ако той, докато страда, осъзнава защо страда. Кармата на държавата се променя бавно, може и с векове, за да бъде възродена или унищожена държавата. Всичко зависи от народа.

Реклама
Реклама
Реклама