Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/4383779 www.bgdnes.bg

Ламбо си купи къща с дух

Галена ЧАРИЙСКА

Новата къща на Ламбо, която актьорът скоро си купи в село Марково - пловдивския Бевърли Хилс, се оказа обладана от духове, научи "България Днес". Новият дом на Стефан Данаилов, където той смята да заживее още тази пролет, се оказа обвит в мистерия, загадки и тайнствени сили, а от години в махалата на къщата й се носи злокобна и лоша слава.

"Вече 20 години къщата е необитаема. В нея се обеси бай Методи Хвойненски, който е прадядо на предишния собственик. Падаме се далечни роднини и затова знам цялата история. Той беше много болен и не можа да преживее страшната диагноза и болките", разказа пред "България Днес" комшийката баба Верка Блантева, която живее в съседство от далечната 1959 година. В момента в къщата си възрастната жена е настанила под наем италианец, който за в бъдеще ще съседства с бившия културен министър.

Реклама

Според 68-годишната баба Верка Ламбо все още не бил идвал в новия си дом. Преди две седмици обаче група цигани почиствали нападалите клони и храстите в двора. А това бил знак, че сделката по продажбата на къщата вече била финализирана.
"Идва и новият собственик - аз го видях. Беше мъж на възраст - едър, с прошарена бяла коса", обясни обаче комшията от съседната уличка, който не си спомни нито един филм с участието на Стефан Данаилов и начина, по който той изглежда в момента.
По думите на баба Верка Ламбо се е сдобил с новото си недвижимо имущество срещу сумата от 30 000 лв.

"В началото й искаха 60 и дори 70 хиляди лева. Никой не се нае да я купи. Не успяха да я продадат и свалиха цената наполовина. Изглежда зле и порутена, но всъщност отвътре е хубава. Има прекрасна изба и няколко стаи. Общо с двора парцелът й е 740 кв.м", оправда баба Верка неугледния вид на къщата.
"На мен ми е все едно кой ще живее тук. Важното е да е добър съсед. Иначе децата в Пловдив ми се обаждат радостни по телефона, че майор Деянов ще ни бъде комшия", сподели още усмихната възрастната жена.

"Бабите в селото само за това говорят. От тях разбрахме, че Стефан Данаилов ще живее в нашето село. Казват, че още тази пролет ще се нанесе, след като основно ремонтира порутената постройка", разказаха развълнувани момичета от пощата.
От край време градът под тепетата бил любим на знаменития актьор. Стефан Данаилов избрал "Квартала на богатите", както наричат село Марково в Пловдив, заради многото театрали, художници и дейци на изкуството, които живеят в него.
"Във вилната зона живеят художниците Вълчан Петров и Никола Павичаров, както и балерината Русалия Кирова, съпруга на покойния вече Димитър Киров - ДиКиро", разказаха от кметството на китното селце.

Преди години дори лекоатлетката Стефка Костадинова имала закупен парцел в Марково, но скоро след това двамата с първият й съпруг Николай Попвасилев го продали на украинци.

"Бандити и наркобосове нямаме, защото не допускаме такива. Селото е много спокойно", допълниха още от кметството.
Според близки до Ламбо той се чувствал прекалено самотен в големия си апартамент в столичния квартал "Лозенец", след като през април тази година изгуби любимата си съпруга Мария. Той започнал да мисли за ново начало и промяна в живота си след тежката загуба.

Няколко месеца преди нейната кончина на Данаилов му откриха хематологично заболяване. Лечението на лимфома му беше дълго и мъчително, но сега лекарите вещаят добър изход. "Това бе ужасен период за него и най-вероятно се опитва да избяга от лошите спомени", коментират в театралните среди.
В края на сезона Данаилов разплака цяла зала със зрители, след като се появи в "Пигмалион". Всички бурно му ръкопляскаха и станаха на крака. През септември Ламбо ще открие фестивала "Сцена на кръстопът" в Пловдив, а след това вероятно ще се отбие да види как върви ремонтът на новата му къща в Марково.

СНИМКИ: Николай МИНЧЕВ

Реклама
Реклама
Реклама