Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/4325007 www.bgdnes.bg

Гробищното убийство разкрива контрабанда

Контрабанден канал за трафик на екзотични животни разследват службите след убийството край варненските гробища до село Тополи.
Както "България Днес" съобщи, там бяха открити окървавените тела на двама съпрузи. 28-годишната жена бе намерена мъртва, наръгана многократно. По-възрастният с 4 години мъж е намерен до нея, също с прободна рана на шията, а до него се въргалял ножът, с който е извършено престъплението.

Сигналът бе подаден на тел. 112 малко след 9 сутринта в неделя от представил се за жител на село Тополи.
Мъжът, който бил в тежко състояние, веднага е откаран в болница. Жената била починала. На десетина метра от телата била спряна колата, в която се оказало, че има клетки с маймуни и папагали. Два питбула, озверели от миризмата на кръв, обикаляли наоколо и за да бъде извършен огледът, се наложило да бъде извикана пожарна и расовите кучета да бъдат прогонени с водна струя. Единият питбул е заловен и е закаран в кучкарник. Другият успял да избяга.
Първоначално тиражираната версия бе за убийство и самоубийство. Според нея между съпрузите е избухнал битов скандал, докато са пътували с колата си. Мъжът е отклонил и спрял в отсечката за гробището, спорът продължил и афектиран, той е наръгал многократно жена си. Когато осъзнал какво е извършил, забил острието в сънната си артерия.
Разследва се обаче и версия за опит за двойно убийство и инсценировка за самонаръгване. Със сигурност обаче не става дума за грабеж, тъй като парите и документите на двамата били непокътнати. Според intrigi.bg oт личните карти станало ясно, че това са известният културист Емил Скорчев и жена му. Зам. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров обаче отказа да потвърди самоличността на жертвите.
Криминалисти не изключват възможността семейството да е имало среща с някого в затънтеното място. Наличието на екзотичните животни в колата озадачило криминалистите и също се разследва. Районната инспекция е започнала проверка какъв е произходът им. Управителят на варненския зоопарк Иванка Стоянова съобщи, че маймуните са били докарани в градината и в момента са под карантина, но за папагалите научила от медиите и няма представа къде са. Маймуните са зелена морска котка и капуцин. На черно цената на гриветката, каквото е другото наименование на коткоподобната маймуна, стига до няколко хиляди лева, докато капуцинът е далеч по-евтин.

Стоянова също подозира вероятността животните да са предмет на трафик и припомни, че всяка година в Слънчев бряг се конфискуват голям брой маймуни.
Междувременно ченгетата полагат усилия, за да издирят човека, подал сигнал за трагедията. В Тополи има засилено полицейско присъствие. Хора от селото пък разказаха, че се страхуват да излязат извън населеното място пеша, за да не попаднат на озверелия питбул.

 


Скорчев бил лабилен от дете

Соченият за тежко ранения край Тополи Емил Скорчев се запалил по културизма още като гимназист и ходел в залата на известния треньор Венци Чанев.
"Още тогава не беше много стабилен психически. Последно го видях в публиката на състезание по културизъм. Сега обаче нямам представа с какво се занимава", разказа братът на Венци.
Според близки на Емил той се пристрастил към наркотиците. Не могъл да се "откачи" въпреки усилията на баща му, известния медик Петър Скорчев, и баба му. Това довело бащата до самоубийство и той се гръмнал с пушка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама