Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/4198797 www.bgdnes.bg

Бареков с второ дете от втора жена

Майката е бивша сървайвърка и настояща съпартийка на новия политик 

Гергана НАЙДЕНОВА

Лидерът на политическа партия "България без цензура" Николай Бареков стана татко за втори път от втора жена, научи първи "България Днес".

Реклама


Синът на бившия журналист проплакал преди броени дни във ВИП отделението на Правителствена болница при изключително строги мерки за сигурност, издават хора от екипа на здравното заведение.


"Раждането мина при пълна секретност, макар че бащата не присъстваше. От лекарския екип се изискваше да пази тайна, тъй като Бареков не желае да се вдига медиен шум около майката и бебето", разказва служител на болницата.


Майката на втория син на Бареков е 30-годишната Мария Олева Календерска от гр. Хисаря. Справка на "България Днес" показва, че в момента младата жена е председател на Контролния съвет на ББЦ, а преди това, макар и за кратко, Мария е била част от репортерския екип на ТВ7, където Бареков е шеф. Телевизионната кариера на Календерска стартира още през 2009 г. в риалитито на Би Ти Ви "Сървайвър" , в което чернокоската по онова време участва.


"Аз пък не искам", отговори Николай Бареков, потърсен от "България Днес" с искане за коментар на щастливата новина, с което не отрече факта, че е станал татко за втори път.


В стремежа си да запази в тайна събитията в личния си живот новият политик си позволил да посети майката и сина си в болницата едва два пъти.


"И двата пъти се появи в 3 часа през нощта с няколко човека охрана, но не оставаше повече от 15-20 минути", разказват хора, които били на смяна във въпросните вечери.
Морална подкрепа и компания на Мария през целия й болничен престой била нейната майка, която не се отделила от дъщеря си и дори спяла на съседното легло във ВИП стаята.

Реклама


Бареков до последно не признавал детето за свое по документи. Политикът попълнил декларацията за бащинство часове преди изписването на родилката и новороденото от болницата.


"От самото начало знаехме, че малкият ще бъде кръстен Александър. Така че името не беше избрано в последния момент. Това просто бяха мерки за сигурност от страна на родителите", допълват медицинските лица, пожелали анонимност.
Малкият Александър се появил на бял свят с модерния през последните години метод - цезарово сечение. Бареков и Мария се възползвали и от най-новата услуга, която напредналата медицина предлага - замразяването на стволови клетки от пъпната връв на бебето, което струвало на родители между 4 и 5 хил. лева.
Николай Бареков няма официален развод с първата си жена - Евгения, от която има 8-годишен син, кръстен на него - Николай.

Пред развод през 2010 г.

През 2010 г., след 4-годишен граждански брак, сключен с благословията на тогавашния кмет на София Бойко Борисов и почти две години след църковния ритуал, последван от пищно празненство в Стария Пловдив, Николай и Евгения бяха на крачка от развода.


След няколкомесечна раздяла семейството реши, че никой няма изгода от евентуален развод, и двойката обяви, че са отново щастливи и заедно.
Семейството продължи да съществува, но само на документи.
Към днешна дата семейният статут на Бареков продължава да е сложен, тъй като Евгения се води собственик на голяма част от фирмите и имотите на политика.


През 2009 г. Евгения и Николай Барекови стават собственици на вилна сграда от 32 кв. м и парцел с площ 880 квадрата в околностите на София срещу 55 616 лв. Три седмици по-късно новопридобитият имот е ипотекиран в Корпоративна търговска банка срещу 40 хил. лв. Освен кредита за вилата Николай Бареков и съпругата му изплащат и ипотечен заем от 124 120 евро за закупения през 2006 г. апартамент от 148 квадрата в столичния квартал „Лозенец“.

Реклама
Реклама
Реклама